Nieuws

VDAB-Opleiding Geluids- en lichttechnieken start weer!

Eind november starten VDAB en Muziekodroom met een nieuwe reeks van de dagopleiding "Assistent in de geluids- en lichttechnieken". Een opleiding die intussen kan buigen over het nodige succes, want de meeste van de cursisten vinden nog tijdens hun opleiding een job binnen de sector van poppodia, culturele centra, festivals en geluids- en lichtfirma's. Per jaar mogen trouwens slechts 20 cursisten starten, dus snel inschrijven is de boodschap!

De 20 cursisten worden geselecteerd op basis van praktische proeven, waar we nagaan op welk niveau ze alvast staan inzake bijvoorbeeld elektriciteit of pure handigheid. Tijdens de proeven doen we ook een gesprek, om na te gaan welke de motivatie van de kandidaat is. Want het is geen eenvoudige opleiding of job: je moet beschikken over communicatieve aspecten, je moet iets kennen van elektriciteit, geluid, fysica, maar ook structureel kunnen werken en van de nieuwste technologiëen op de hoogte zijn.

Praktisch

De VDAB-opleiding "Assisten in Licht- en geluidstechnieken" start eind november, en is bedoeld voor langdurig werkzoekenden. Het is een dagopleiding (5 dagen per week van 9 tot 17h), die begint op 26 november en eindigt begin mei 2013.
Inschrijven kan nog tot 5 november via vdab.be. Op 6 november kan je dan om 9h30 in Muziekodroom terecht voor een infomoment over de opleiding. De testen op basis waarvan de kandidaten gekozen worden, vinden plaats op 12 en 13 november.

Meer info?

Je vindt meer info op deze link. Daar kan je je ook inschrijven voor de infodag.

datum: 08.10.2012
gepost in: support
tags: leren

Zomerpauze

Terwijl onze werkmannen verder bouwen aan een nieuwe club en co, gaat de rest van het team even de beentjes bruinen en zo. We zijn er ... lees meer

via nieuws

Sound Track: Selecties Limburg

Een overrompeling was het. De voorbije weken schreven zich bijna 1.000 artiesten in – via deze vi.be-oproep – voor de 1e editie ... lees meer

via nieuws