Nieuws

Muziekodroom zoekt residenten

OPEN CALL – ARTIESTEN RESIDENTIE MUZIEKODROOM

In september gaat onze nieuwe (bovenlokale) residentenwerking van start, maar wat hebben we daar eerst voor nodig? Residenten!

Muziekodroom is het muzikale centrum van Limburg en bundelt samen met Pukkelpop hun krachten bij het opzetten van een uitgebreide residentie. We ontwikkelen een multidisciplinair netwerk binnen Limburg in combinatie met een vergaande ondersteuning van ontluikend talent. Muzikanten krijgen de tijd, ruimte en uitdagingen om creatieve droombeelden te vertalen naar concrete resultaten.

Een team van ervaren promotoren en coaches begeleidt de artiest in de verdere verfijning van het eindresultaat. Via het netwerk van Muziekodroom, Pukkelpop en een aantal Limburgse partners werken we over een periode van 6 maanden het meest uitgebreide residentenprogramma van België uit. Artiesten krijgen volop de kans om zichzelf in een bredere, maatschappelijke context te plaatsen en voor te stellen. Bovendien wordt onze infrastructuur ter beschikking gesteld en kan men deelnemen aan een reeks van workshops, masterclasses en presentatiemomenten.

 

CONCREET
Over een periode van 6 maanden (september t.e.m. februari) gaan we aan de slag met 3 residenten en leggen we de focus op artistieke ontwikkeling en ontplooiing binnen het professionele werkveld. Het is onze doelstelling om artiesten zo goed mogelijk te ondersteunen zowel op inhoudelijk, als structureel vlak. Praktisch wordt het volgende voorzien:

  • Elke resident krijgt een vaste werkruimte en ontvangt een sleutel zodat hij/zij onze infrastructuur vrij kan betreden.
  • Er worden 3 workshops georganiseerd voor residenten en sympathisanten in diverse aspecten van muziek: elektronica, compositie, studio, instrumentenleer…enz. (De onderwerpen van deze workshops worden bepaald adhv de noden van de residenten.)
  • Per residentie worden er 2 masterclasses gegeven door diverse professionelen uit het werkveld: één over bookings en één over (self)publishing.
  • Er worden 2 presentatiemomenten voorzien om de ontwikkeling van de artiest te meten + eventuele doorgroeimogelijkheden naar aanliggende festivals van ons of onze partners.
  • Men kan gebruik maken van 2 PA-repetities incl. technische ondersteuning van het productieteam.
  • Voorziening van extra materiaal is mogelijk indien nodig.

 

Interesse? Stuur vóór 15/08/2022 een mail met een korte introductie + artistiek portfolio naar info@muziekodroom.be

Hopelijk tot snel!
Team Muziekodroom

In samenwerking met de Vlaamse Overheid.

datum: 12.07.2022
gepost in: residenten

Keep The Faith

  Muziekodroom gaat vanaf 2023 in sluimermodus. De huidige werking is niet meer rendabel en kan in deze vorm helaas niet blijven ... lees meer

via nieuws

PLAY 2022

We maken ons op voor PLAY 2022! Dat zijn 2 avonden muzikale omzwervingen en verrassende showcases van klinkende namen en jong ... lees meer

via nieuws

Op zoek naar een repetitieruimte?

We got you! Onze werkruimtes zijn beschikbaar op dinsdag en donderdag. Interesse of heb je een vraag? Stuur een mailtje ... lees meer

via nieuws