Nieuws

SEVENS, NIELS ORENS & MONKS. WINNAARS SOUND TRACK 2021 LIMBURG

Sound Track – het live en kansenparcours van VI.BE en de livesector – kroonde afgelopen weekend 18 artiesten tot laureaat van de 2021-2022 editie. Tijdens de Limburgse finale in Muziekodroom gaven 8 artiesten het allerbeste van zichzelf om te bewijzen dat zij echt de sound van morgen zijn. Na voorbereidingsweken vol coaching, PA-repetities en feedback, koos de jury uiteindelijk 3 Limburgse laureaten: SEVENS, NIELS ORENS en MONKS.. Zij starten nu aan een intensieve ‘track’: een traject op maat in 2022.

De nieuwe generatie verdient een podium. Des te meer in moeilijke tijden. Vanuit deze gedachte werd beslist om te finales van Sound Track ondanks de woelige periode toch te laten doorgaan. Uit de bijna 1000 inzendingen via VI.BE platform werden enkele weken geleden 136 artiesten geselecteerd die in de regionale voorrondes voor een plek in de finales vochten. 45 van hen stootten door naar die felbegeerde finales en werden de afgelopen weken klaargestoomd voor le moment suprême aan de hand van persoonlijke coaching, PA-repetities en feedback.

Na enkele intensieve weken streden ze dit weekend voor de titel van Sound Track laureaat in Trix (Antwerpen), Muziekodroom (Hasselt), Kunstencentrum Voo?uit (Gent), Het Depot (Leuven), Wilde Westen (Kortrijk) en AB (Brussel). Dat deden ze live, op een veilige manier, volgens de maatregelen én voor een - beperkt - publiek. Onder het oog van de regionale vakjury’s – die telkens bestonden uit een aantal pro’s uit de brede muzieksector – bewezen ze stuk voor stuk dat de muzikale toekomst verzekerd is in Vlaanderen en Brussel. 

Sound Track laureaten Limburg
Zaterdag gaven de finalisten -tje, Desmond Dandies, Grizmo, Koala Disco, Monks., Niels Orens, Osaka Riot en Sevens het beste van zichzelf tijdens de Limburgse finale van Sound Track in de grote zaal van Muziekodroom. En of ze zich gaven: van stilzitten was weinig sprake.

Na veel wikken en wegen koos de Limburgse jury ook hier 3 laureaten: techwizard Monks., de de met soul-doordrenkte groove van Sevens en elektronisch producer Niels Orens. Een tevreden jurylid Cathy Borgions: “Het is mooi om te zien hoe de finalisten via feedback, PA-repetities en coachings vooruitgang boekten sinds de voorrondes. Maar het waren Sevens, Niels Orens en Monks. die ons het meest van allemaal van de sokken bliezen.”

Publieksprijs
Naast de vakjury, had ook het publiek dit jaar inspraak. Dankzij de publieksprijs van Lotto kon het publiek tijdens elke finale stemmen op hun favoriete act. Zo gaat publiekslieveling KOALA DISCO in Limburg naar huis met een cheque van 1000 euro. Deze zes regionale finales ronden een jaar af waarin Sound Track voor de tweede keer op zoek ging naar de sound van morgen in elke regio in Vlaanderen en Brussel. Die sound is er, en die moet ondersteund worden, vindt ook Art Philippeth (projectverantwoordelijke bij VI.BE): “Deze nieuwe muzikale generatie verdient, zeker in deze tijden, alle kansen. Samen met de brede muzieksector bieden we elk van de laureaten een straf groeiparcours op maat aan in 2022. Looking forward!”

Wat volgt
Sevens, Niels Orens en Monks. treden in de voetsporen van o.a. Meskerem Mees, Coline & Toitoine, Ventilateur en Rosa Butsi. Net als de laureaten van de eerste editie, starten ze samen met de laureaten uit de andere regio’s elk aan een individuele ‘Track’: een kansenparcours op maat, met professionele begeleiding, support van de brede muzieksector, bootcampweekend, residenties in de muziekclubs, technische, zakelijke en/of grafische ondersteuning, opnametijd in professionele studio’s, nationale exposure en shows op vooraanstaande festivals, in concertzalen, in de Vlaamse en Brusselse jeugdhuizen en zelfs op buitenlandse showcases. Een waardevol avontuur dat nu start!

Verder op de hoogte blijven van het vervolg van Sound Track?
Volg ons via www.sound-track.be, Facebook en Instagram.

datum: 19.12.2021
gepost in: residenten
tags: soundtrack

Keep The Faith

  Muziekodroom gaat vanaf 2023 in sluimermodus. De huidige werking is niet meer rendabel en kan in deze vorm helaas niet blijven ... lees meer

via nieuws

PLAY 2022

We maken ons op voor PLAY 2022! Dat zijn 2 avonden muzikale omzwervingen en verrassende showcases van klinkende namen en jong ... lees meer

via nieuws

Op zoek naar een repetitieruimte?

We got you! Onze werkruimtes zijn beschikbaar op dinsdag en donderdag. Interesse of heb je een vraag? Stuur een mailtje ... lees meer

via nieuws