Nieuws

Jacle Bow nieuwe artists-in-residence in Muziekodroom

Vanaf 1 maart werkt Jacle Bow als artist-in-residence in Muziekodroom! Jacle Bow cruiset op een verfrissende mix van melodieën en een rollin' backing band. Het is alsof de ruwheid van The Stones de elegantie van de Fab Four ontmoet. Producer Mario Goossens (Triggerfinger) is alvast grote fan en werkte met hen intens aan het debuutalbum.

Jacle Bow is een oerdegelijke Do It Yourself-band: ze deden die naam alle eer aan door helemaal op eigen houtje een USA tour te organiseren met 20 gigs in 22 dagen. Amerikaanse topzalen als Great American Music Hall in San Francisco en Star Theater in Portland haalden de band met succes in huis. Onderweg namen ze ook hun debuutsingle op met de bassist van Eels, Allen Hunter. De tour werd vereeuwigd in de rockumentary Play For That Money, Boys!, uitgezonden op de Belgische televisie.

In september 2015 tekenden deze heren een wereldwijde deal met Warner Music en werden ze Artist in Residence van de legendarische zaal Ancienne Belgique. Ondertussen kregen ze al 5 singles van hun debuutalbum What's all the mumble about voorbij de slachtbank van Studio Brussel en stonden ook al 2 maal op het felbegeerde podium van de Nederlandse talkshow De Wereld Draait Door. Eind 2016 organiseerde Jacle Bow een Music For Life concert voor zuster Jeanne Devos in de Brusselse AB en kleurde er een unieke muziekavond samen met Belgische kleppers Triggerfinger, Clouseau, Adamo, Frank vander Linden, The Scabs en Het Zesde Metaal.

In januari 2017 stelden ze hun debuut What's all the mumble about voor in een uitverkochte AB Club. Jacle Bow is Jonas Bastijns (vocal, guitars) , Karel Van Mileghem (guitars) en Joris Thys (drums).

In Muziekodroom zal Jacle Bow ondermeer werken aan hun steeds drukkere festivalzomer (met ondermeer een concert op Les Ardentes), een clubtour in najaar 2017 en de preproductie en opnames van het tweede album (dat moet verschijnen in in 2018).

vi.be / facebook / website

In samenwerking met LOTTO.

datum: 01.03.2017
gepost in: residenten

Zomerpauze

Muziekodroom drukt de zomerpauzeknop in en is volledig gesloten in juli en augustus. Over de start van de lessen en het volgende seizoen ... lees meer

via nieuws

POPRIT 2018

De POPRIT vindt plaats in de Rode-Poortstraat 32, te Kermt (Hasselt) bij het fijne gezin van Stefanie Vanbrabant en Philippe Vandersmissen. ... lees meer

via nieuws

Astronaute zoekt steun!

Myrthe Luyten en Bert Hornix vormen samen de band Astronaute. Ze stelden in 2016 hun vorige album ‘Petrichor’ nog voor in ... lees meer

via nieuws