Nieuws

Jacle Bow nieuwe artists-in-residence in Muziekodroom

Vanaf 1 maart werkt Jacle Bow als artist-in-residence in Muziekodroom! Jacle Bow cruiset op een verfrissende mix van melodieën en een rollin' backing band. Het is alsof de ruwheid van The Stones de elegantie van de Fab Four ontmoet. Producer Mario Goossens (Triggerfinger) is alvast grote fan en werkte met hen intens aan het debuutalbum.

Jacle Bow is een oerdegelijke Do It Yourself-band: ze deden die naam alle eer aan door helemaal op eigen houtje een USA tour te organiseren met 20 gigs in 22 dagen. Amerikaanse topzalen als Great American Music Hall in San Francisco en Star Theater in Portland haalden de band met succes in huis. Onderweg namen ze ook hun debuutsingle op met de bassist van Eels, Allen Hunter. De tour werd vereeuwigd in de rockumentary Play For That Money, Boys!, uitgezonden op de Belgische televisie.

In september 2015 tekenden deze heren een wereldwijde deal met Warner Music en werden ze Artist in Residence van de legendarische zaal Ancienne Belgique. Ondertussen kregen ze al 5 singles van hun debuutalbum What's all the mumble about voorbij de slachtbank van Studio Brussel en stonden ook al 2 maal op het felbegeerde podium van de Nederlandse talkshow De Wereld Draait Door. Eind 2016 organiseerde Jacle Bow een Music For Life concert voor zuster Jeanne Devos in de Brusselse AB en kleurde er een unieke muziekavond samen met Belgische kleppers Triggerfinger, Clouseau, Adamo, Frank vander Linden, The Scabs en Het Zesde Metaal.

In januari 2017 stelden ze hun debuut What's all the mumble about voor in een uitverkochte AB Club. Jacle Bow is Jonas Bastijns (vocal, guitars) , Karel Van Mileghem (guitars) en Joris Thys (drums).

In Muziekodroom zal Jacle Bow ondermeer werken aan hun steeds drukkere festivalzomer (met ondermeer een concert op Les Ardentes), een clubtour in najaar 2017 en de preproductie en opnames van het tweede album (dat moet verschijnen in in 2018).

vi.be / facebook / website

In samenwerking met LOTTO.

datum: 01.03.2017
gepost in: residenten

Concert verplaatst naar donderdag 14 juni 2018!

  Omwille van gezondheidsredenen van The Alarm- boegbeeld Mike Peters werd er gekozen om de lopende tournee van de band uit te stellen ... lees meer

via nieuws

Instagram takeover door KRT!

Zaterdag trappen we de eerste editie van 'KRT' af! Onze nieuwe reeks rond all things hip hop. Signed, sealed & delivered door Jewels​! ... lees meer

via nieuws

Feest! Jolijt! New residents in town!

De laatste editie van Limbomania is nu een goeie twee maanden achter de boeg, en wij hebben niet stil gezeten. We verwelkomen graag ... lees meer

via nieuws

Docu! Live show! Afterparty! Deutschpop!

De heren van Gestapo Knallmuzik hebben zich de jongste jaren een lichtelijk legendarische status aangemeten. Ze scheerden deze zomer hoge ... lees meer

via nieuws

ILA & Fornet nieuwe Artist in Residence in Muziekodroom

We verwelkomen graag Limbomania 2017-winnaars Fornet en ILA als nieuwe Artist in Residence! Hun eerste twee wapenfeiten : 24.02 ... lees meer

via nieuws