Nieuws

16 assistenten Licht- en geluidstechnieken ontvangen attest

De zomer komt eraan, de festivals hebben hun grote namen bekend gemaakt en heel wat organisatoren zoeken naar gespecialiseerde technische medewerkers. Op 16 mei ontvingen in Hasselt 16 studenten hun diploma ‘Assistent in de licht- en geluidstechnieken’.

De deelnemers van deze VDAB-opleiding zijn na een voltijdse dagopleiding van zes maanden volledig paraat om hun kennis en enthousiasme ter beschikking te stellen. De afgestudeerden werden dankzij een voltijdse dagopleiding, inclusief stages, klaargestoomd om een professionele ondersteuning te leveren aan festivals, P.A.- en lichtfirma’s, maar ook bij evenementen in concertzalen en culturele centra.
Na het theoretisch voortraject volgden de studenten stage bij diverse organisaties en bedrijven, waardoor ze meteen de nodige praktische bagage meekregen.

Meteen midden in de sector met Muziekodroom
De opleiding “Assistent in de licht-en geluidstechnieken” is een initiatief van de VDAB, in samenwerking met Muziekodroom. Het Hasseltse muziekcentrum staat in voor de praktische uitvoering, zoals huisvesting en organisatie van de lessen. Dankzij haar infrastructuur en een uitgebreid netwerk in de sector is Muziekodroom immers de meest aangewezen partner. De studenten werden meermaals ingezet voor de technische productie van evenementen binnen de muziekclub. Zo werd het mogelijk om theorie en praktijk geheel op elkaar af te stemmen. De afgestudeerden zijn daardoor nu onmiddellijk inzetbaar.

Grote jobzekerheid voor succesvolle VDAB-opleiding
De afgestudeerden van de opleiding “Assistent in de licht-en geluidstechnieken” kennen een hoge tewerkstellingsgraad.  “Het MOD-VDAB project heeft bijna altijd de beste uitstroom naar werk in vergelijking met andere projecten in Vlaanderen: het bewijs van professionele aanpak en realisatie van een bewust educatief beleid.”, stelt Marc Cloostermans van de VDAB.

datum: 23.05.2013
gepost in: support

Zomerpauze

Terwijl onze werkmannen verder bouwen aan een nieuwe club en co, gaat de rest van het team even de beentjes bruinen en zo. We zijn er ... lees meer

via nieuws

Sound Track: Selecties Limburg

Een overrompeling was het. De voorbije weken schreven zich bijna 1.000 artiesten in – via deze vi.be-oproep – voor de 1e editie ... lees meer

via nieuws