Event

vr 17 mei

Vuurdoop 

i.s.m. PXL Music

locatie: Muziekodroom
datum: 17.05.2019
deuren: 16u00
prijs: GRATIS

10de editie van het ontdekkingsfestival van PXL-music

In het tiende jaar van PXL-Music organiseren de studenten Muziekmanagement en Muziektechniek een speciale verjaardagseditie van het ontdekkingsfestival VUURDOOP. Op vrijdag 17 mei 2019 kan het publiek een straffe reeks alumnibands, afstudeerprojecten en verrassende zijprojecten van alumni én docenten ontdekken in en rond de gebouwen van Muziekodroom en PXL-Music in Hasselt. Headliners zijn WWWater, Shht, Susobrino, WZA en Joris Biesmans.


WWWater van alumnus Charlotte Adigéry beweegt tussen minimalistische elektro en soul. Charlotte studeerde in 2016 af als muzikant met dit project en krijgt vandaag met haar muziek nationale en internationale aandacht: de Soulwax-broertjes namen haar onder hun vleugels en brachten haar werk uit op hun DeeWee label, de Britse krant The Guardian schoof haar onlangs naar voren als one tot watch. 


Shht (de spacerockband van alumnus Michiel Renson) en Susobrino (het exotische electronicaproject van alumnus Bart Van Obbergen Pérez) worden door Vlaamse media getipt als upcoming bands en staan op het punt om door te breken.

Alumnus Wouter Souvereyns (lid van dat andere PXL-Music-product Warhola) presenteert zijn nieuwe hiphop/R&B-project WZA en wordt live bijgestaan door ondermeer alumni Simon Pevee en Anton Clijmans.

Joris Biesmans timmert sinds zijn afstuderen in 2012 aan een internationale weg vanuit Berlijn. Hij runt vanuit de Duitse hoofdstad een eigen dancelabel en bracht al muziek uit op het legendarische Bedrock label van John Digweed. Joris zal op VUURDOOP een knallende DJ-set neerzetten.


Binnenkort meer namen, check alle info op www.vuurdoop.be!