Event

wo 29 apr

The Spectors

locatie: Muziekodroom Club
datum: 29.04.2015
deuren: 20u00
prijs: € 8,00 (vvk) / € 11,00 (kassa)
(de ticketprijs bevat € 1,50 reservatiekosten)
Koop tickets

Shoegaze pop. Geluidsmuren versus gefluister, badend in fuzz en reverb. Dreampop mét cool, lonkend naar The Raveonettes. Brachten begin 2014 een eerste, titelloze EP uit in samenwerking met Chris Urbanowicz, ex-gitarist van Editors. Nico en Dig, de twee singles van de EP, vertoefden samen 18 weken lang in De Afrekening van Studio Brussel. 

De band mocht vervolgens spelen op Dour, Boomtown en Leffingeleuren en wist een plaatsje in het voorprogramma van My Bloody Valentine te bemachtigen. Hun passage op Pukkelpop, zowat dé lakmoesproef voor beginnende bands, werd door Humo de hemel ingeprezen als de “perfecte Sugababes/Breeders sandwich”. Deredactie.be, was evenzeer onder de indruk en voorspelde een “plaatsje in de Marquee of zelfs op de Main Stage binnen enkele jaren”.

In 2015 verschijnt hun eerste full album Light Stays Close, waarop de band een halve eeuw pop- en rockmuziek samenbalt: van de sixties vibe van Wrong tot de 70’s krautrockgroove van Drone, van vroege eighties new wave zoals Green-Eyed Monster tot de alomtegenwoordige feel van 90’s shoegaze, zonder evenwel ooit hun eigen unieke sound en identiteit prijs te geven. 

thespectors.be

Mr. Bukit is indie rock met dreampop en shoegaze invloeden en maar liefst twee frontmannen. Zwemmen in reverb en doen denken aan MOSS. Hun eerste single Kings werd goed onthaald op ondermeer 3FM en internationale blogs.  

Facebook Mr. Bukit

Timing

deuren: 20u00

Save the date

download iCal