Event

za 27 nov

The Haunted Youth

Loupe

locatie: Muziekodroom Club
datum: 27.11.2021
deuren: 19u30
prijs: UITVERKOCHT

UPDATE - Dit concert zal onder de huidige maatregelen plaatsvinden (voorleggen van een Covid Safe Ticket + dragen van een mondmasker). De recent aangekondigde maatregelen omtrent het indijken van Covid-19 zijn vanaf maandag 29 November van toepassing.
 
__________
 
‘Teen Rebel’ Joachim Liebens is het soort genie waar we altijd wel van houden. Een ‘modern-day misfit’! Zo eentje aan wie de wereld voorbij gaat en die resoluut voor zijn eigen wereldje gaat. Zoals een stripheld. Net als Obelix lijkt Joachim ooit in een vat vol toverdrank gevallen, als is zijn vaatje wellicht van een andere synthetische samenstelling.
Zijn wereld: donkere eighties vibes, synths en Shoegaze maar ook de Psychopop en Indie van Tame Impala en Unknown Mortal Orchestra. De sound ook van hippe loners en weirdos. Genre nuchter worden op zondagochtend in het huis van iemand van wie je de naam niet meer weet, na een lichtjes uit de hand gelopen feestje, zonder beltegoed, een briefje van 5 euro en misschien nog nét 1 sigaret.
 
Je weet wel, de sound van het leven zoals het hopelijk terug wordt in ’21!
 
Voor fans van: MGMT, Slowdive, UMO, Tame Impala, The Cure, DIIV
 
___
 
Soms valt alles meteen op zijn plek. Voor Loupe was dat bij het schrijven van hun eerste single Leave Me There. Toevallig ook het eerste nummer dat de Amsterdamse band samen maakte. De muziek was al geschreven door Lana (bas), Annemarie (drums) en Jasmine (gitaar), de tekst én een zangeres ontbraken nog. In Julia vonden de voormalig leden van Dakota hun missende schakel.

Nu brengt Loupe hun eerste EP Older uit. Vier liedjes, waaronder Leave Me There, die de band samen heeft geschreven in hun oefenbunker in Amsterdam. Het zijn sfeervolle indierock-songs, die elk op hun eigen manier zijn ontstaan. Toch is er een rode draad op de EP: het contrast tussen de drukte van de stad en de stilte alleen thuis. Op single Leave Me There komt dat misschien nog wel het meest naar voren, vertelt Julia: ‘Het gaat over liggen in het hoge gras terwijl je rust zoekt te midden van een drukke wereld die maar niet stopt met druk zijn. Eigenlijk wens je dat de chaos om je heen eens een pauze neemt, terwijl je er tegelijkertijd ook achter komt dat het juist die chaos is die je op de been houdt.’

______

We organiseren dit evenement met het verplicht dragen van een mondmasker + voorleggen van een Covid Safe Ticket [minstens 2 weken voor aanvang van het event volledig gevaccineerd zijn of negatieve PCR (48u), antigeentest (24u - testen kan enkel bij een apotheker) of herstelcertificaat van minder dan 6 maanden].

Meer info over het Covid Safe Ticket lees je hier.

 

Timing

19:30 deuren
20:30 Loupe
21:30 The Haunted Youth

Save the date

download iCal