Event

do 05 mei

The Texas Blues Guitar Summit ft. ANSON FUNDERBURGH, MIKE MORGAN & SHAWN PITTMAN

Breezy Rodio

i.s.m. Move2Blues

locatie: Muziekdroom
datum: 05.05.2022
deuren: 19u30
prijs: € 20,50 (vvk) / € 22,00 (kassa)
(de ticketprijs bevat € 1,50 reservatiekosten)

Koop tickets

Texas blues is bijzonder populair en een subgenre binnen de blues. Bij Texas blues denken we vooral aan Lightnin' Hopkins, T-Bone Walker, Freddie King, Billy Gibbons en Stevie Ray & Jimmie Vaughan om er maar een paar te noemen.

Ook vandaag de dag zijn er veel goede Texaanse blues gitaristen, drie van hen bundelen nu hun krachten en vormen samen The Texas Blues Guitar Summit.

De betreffende gitaristen behoren absoluut tot de hedendaagse top van de Texas Blues:

Anson Funderburgh:
Anson is vanaf 1978 frontman van de groep “The Rockets”, met deze groep bracht hij in 1981 het debuutalbum “Talk To You By Hand” uit. In 1985 werd de mondharmonicaspeler en zanger Sam Myers uit Mississippi lid van de groep. Van het gitaarspel van deze Texaanse gitaarvirtuoos zeggen de kenners, dat hij het niveau haalt van grootheden als T-Bone Walker, Gatemouth Brown, Albert Collins…
Meer info: ansonfunderburgh.com/home

Mike Morgan:
Mike oogstte in het verleden veel succes met zijn bekende begeleidingsband The Crawl. Deze Texaan gspeelt een pleiade van verschillende stijlen. Zowel up-temponummers als ingetogen blues, funky songs en pure rock ’n roll. In 2017 gaf hij samen met Jim Suhler nog een schitterend concert in de Muziekodroom
Meer info: mikemorganandthecrawl.com/

Shawn Pittman:
Shawn is de jongste van de drie maar dat zegt helemaal niets over zijn muzikale prestaties. Pittman gold jarenlang als groot talent en is inmiddels een gevestigde waarde, een uitstekende gitarist die tevens voorzien is van een mooie stem. Verwacht van hem lekker rauwe Texas Blues.

Samenstelling band:

Anson Funderburgh - gitaar, zang
Mike Morgan - gitaar zang
Shawn Pittman - gitaar, zang
Drew Alain - bas
Kevin Schermerhorn - drum 

__

De in Rome geboren Italiaanse zanger-gitarist Fabrizio ‘Breezy’ Rodio woont al 20 jaar in Chicago, waar hij door Guy King wordt geïntroduceerd in het bluescircuit. Breezy is overduidelijk beïnvloed door gitaristen als B.B. King, T-Bone Walker en Albert King.


In 2007 treedt Breezy Rodio toe tot de band van gitarist Linsey Alexander aka "The Hoochie Man" en na een tijdje fungeert hij als de bandleider van deze band.

Ondertussen vindt hij ook tijd om zijn eigen ding te doen, zijn debuutalbum “Playing My Game Too” met een geweldige cast van gastgitaristen Lurrie Bell, Rockin' Johnny en Dave Herrero en bassist Bob Stroger samen met Alexander en Guy King verschijnt in 2011.

In 2015 brengt Breezy zijn tweede album “So Close to It” uit, dit album krijgt zeer lovende kritieken. Op “So Close To It” bevestigt Breezy met zijn heldere, zuivere beheersing van de elektrische bluesgitaar en met een scherp gevoel voor traditie en zijn overtuigende stem.

Hij nodigt enkele van Chicago's beste blues-sterren uit om zich bij hem aan te sluiten, de harpspeler Billy Branch, gitarist Lurrie Bell en pianist Ariyo. Hij toert door Japan, Zuid Amerika, Europa (Wespelaar 2019), Canada en Mexico.

Op "Sometimes the Blues got me" die verschijnt in 2018 schittert hij met zijn meesterlijk gespeelde, zuivere gitaarlijnen en rijk gelaagde arrangementen waarin blazers de vroege orkestraties van T-Bone en BB oproepen.

“If It ain't brooke don't fix it” uitgebracht in 2019 – Ballads, funk... zijn muziek gaat heel breed van jumpblues uit de jaren 40 tot de hedendaagse funky urban blues, hij brengt een mix van traditionele en moderne blues/soul/R&B. Breezy is een uitstekende zanger, gitarist en componist die is uitgegroeid tot een sleutelfiguur van de Chicago Bluesscene.

__________

We organiseren dit evenement met als uitgangspunt het Covid Safe Ticket en de bijhorende maatregelen [minstens 2 weken voor aanvang van het event volledig gevaccineerd zijn of negatieve PCR (48u), antigeentest (24u - testen kan enkel bij een apotheker) of herstelcertificaat van minder dan 6 maanden]. Afhankelijk van de lopende maatregelen voor de eventsector kan dit bijgesteld worden. We zorgen voor een tijdige update hierover, zodat je je goed kan voorbereiden.

Timing

deuren: 19u30

Save the date

download iCal