Event

zo 20 mei

Sophia 

i.s.m. CCHA

locatie: Muziekdroom Box
datum: 20.05.2018
deuren: 19u30
prijs: € 18,00 (modfunder) / € 20,00 (vvk) / € 23,00 (kassa)
(exclusief € 1,50 reservatiekosten)
Koop tickets

Duyster favoriet, sinds 2017 terug met 'As we make our way'!

Robin Proper- Sheppard blies ons als knappe jonge knaap in 1993 al van onze sokken op Pukkelpop met het legendarische The God Machine. Drie jaar later deed ie dat als ‘Sophia’ opnieuw met het debuutalbum ‘Fixed Water’. Een emotioneel hoogstandje dat in ons land voor aandacht zorgde voor een muziekgenre dat we ‘Duyster’ zijn gaan noemen. Sophia blijft tot het einde van dat gelijknamige programma bij de 25 meest gedraaide artiesten, naast mooie namen als Low, Mogwai of Bonnie ‘Prince’ Billy.
 
In 2016 na zeven jaar stilte terug op de planken verscheen met het sterke album 'As we make our way (unknown harbours)’. Een album even melancholisch als verschroeiend, met sterke live- passages op Pukkelpop. In 2017 verscheen dan ook ’The Live Recordings’ en op 20 mei komt de jonge band rond Sheppard die sfeer opnieuw opdiepen om vervolgens tijdens de zomermaanden aan de opnames van een nieuw album te beginnen.
 
 
**** Mojo **** The Skinny **** MusicOHM
 
“Softly demurring, stately, magnetic and of course mercurial... Perfect if you ask me” (The Sunday Experience)
 
“It also makes As We Make Our Way... a journey worth taking” (Q Magazine)
 
"Album Of The Year" (Sun Burns Out)
 
OOR Magazine (NL) declared Sophia as best “alternative rock” act at Pukkelpop 2016
Humo Magazine (BE) to announce Sophia as one of the top “come-backs” of 2016 alongside At The Drive-In, LCD Soundsystem and The Avalanches.

AMP: Muziekodroom en CCHA werken samen

Oktober 2015. Cultuurcentrum Hasselt en Muziekodroom werken voor het eerst samen aan de 10de editie van Nordic night met een concert van het ... lees meer

via nieuws