Event

zo 20 mei

Sophia 

Bonfire Lakes 

i.s.m. CCHA

locatie: Muziekdroom Box
datum: 20.05.2018
deuren: 19u30
prijs: € 19,50 (modabo) / € 21,50 (vvk) / € 23,00 (kassa)
(de ticketprijs bevat € 1,50 reservatiekosten)
Koop tickets

Duyster favoriet, sinds 2017 terug met 'As we make our way'!

Robin Proper- Sheppard blies ons als knappe jonge knaap in 1993 al van onze sokken op Pukkelpop met het legendarische The God Machine. Drie jaar later deed ie dat als ‘Sophia’ opnieuw met het debuutalbum ‘Fixed Water’. Een emotioneel hoogstandje dat in ons land voor aandacht zorgde voor een muziekgenre dat we ‘Duyster’ zijn gaan noemen. Sophia blijft tot het einde van dat gelijknamige programma bij de 25 meest gedraaide artiesten, naast mooie namen als Low, Mogwai of Bonnie ‘Prince’ Billy.
 
In 2016 na zeven jaar stilte terug op de planken verscheen met het sterke album 'As we make our way (unknown harbours)’. Een album even melancholisch als verschroeiend, met sterke live- passages op Pukkelpop. In 2017 verscheen dan ook ’The Live Recordings’ en op 20 mei komt de jonge band rond Sheppard die sfeer opnieuw opdiepen om vervolgens tijdens de zomermaanden aan de opnames van een nieuw album te beginnen.
 
----------------------------------------------------------------
 
Bonfire Lakes bevindt zich in de americana, indie en singer-songwriterhoek van het muziekspectrum. Ze brengen eerlijke, bitterzoete songs, waarvan de verstokte melancholicus graag een dagelijkse dosis tot zich neemt.
 
Na een positief onthaalde debuut- Ep en een concertreeks met o.a. Isbells en Marble Sounds, is er nu het debuutalbum “Leaves”. Een afscheidsplaat, in ware Duyster- traditie, waarbij elk nummer nagenoeg draait rond het thema ‘afscheid’.
 
Verwacht je dus aan pakkende teksten, melancholische deuntjes en een hemelse samenzang. Speciaal voor deze avond in een kleine, intieme bezetting!

Gerelateerde Concerten

AMP: Muziekodroom en CCHA werken samen

Oktober 2015. Cultuurcentrum Hasselt en Muziekodroom werken voor het eerst samen aan de 10de editie van Nordic night met een concert van het ... lees meer

via nieuws