Sabam Sessions

In het kader van PLAY 17 namen we samen met Sabam een aantal live-video's op van artiesten die op het festival stonden. Naast Artist In Residence Whispering Sons verschenen ook opkomen hip hop talent Darrell Cole en de Gentse noiserockers van Shht voor de camera. Check hier de resultaten!

Residenten op PLAY 17!

We verwelkomen residenten Whispering Sons en Schaduwland graag op PLAY 17! Beide bands zijn erg druk in de weer met nieuwe releases in het verschiet. Verwacht je aan een set vol primeurs van twee bands in topconditie!

PLAY 2017 - dé kick-off van het clubseizoen

SX - RAKETKANON - EQUAL IDIOTS - TSAR B -GLINTS - WWWATER - WHISPERING SONS - MILO MESKENS - MIND RAYS - STATUE - TÉMÉ TAN DZ DEATHRAYS - SHHT - DARRELL COLE - SCHADUWLAND - ELLEN STEEGEN - BLOW TRIO - F.U.N.C - TELLAVISION

PLAY is dé kick-off van het clubseizoen. Het festival vindt dit jaar plaats op zaterdag 7 oktober. Ontdek op Play een verse lading muzikale acts en maak de concerten van dichtbij mee op 4 intieme clubpodia! PLAY neemt ook dit jaar weer deel aan het internationale uitwisselingsproject Excite, waarvoor ondertussen maar liefst 8 festivals uit 8 verschillende Europese landen bands afvaardigen.

Trouwens, wees slim! Voor €25 word je MODfunder en kom je helemaal gratis naar PLAY. Daarnaast krijg je ook nog korting op al onze eigen concerten, exclusieve primeurs en leuke content van achter de schermen!

Check www.playfestival.be voor alle info over de bands en tickets!

BLOW trio

19:20 - 20:05 / MINI-FUZZ STAGE

‘Geestig’ sax/ dancetrio, bestaande uit 2 tenorsaxen, drums en 3 maskers. Mysterieuze bende,ontstaan op straat met een mix waarin jazz en rock centraal staan, maar uitstapjes naar electronica, en hip hop het verschil maken. Debuteerden met een selftitled EP en verrassen live met flarden dance classics, denk aan Swedish House Mafia, Gala en The Prodigy.

facebook / instagram / soundcloud

Darrell Cole

17:45 - 18:25 / MINI-FUZZ STAGE

Darrell Cole is een echte globetrotter: hij werd geboren in Londen, ging op zoek naar zijn roots in Sierra Leone, bracht het grootste deel van zijn jeugd door in Antwerpen maar woont tegenwoordig in Barcelona. Met een platenlabel bij Sony Music, shows op onder andere Laundry Day en een single ‘Boats’ die friggin’ catchy is, zijn wij alvast overtuigd. Belgische hiphop voor liefhebbers van funk en soul!

facebook / instagram / bandcamp

DZ Deathrays

22:10 - 22:55 / SCAR STAGE

Explosieve Trashpop uit Brisbane, Australië! In duo, met enkel gitaar en drum, maken ze heerlijk kabaal dat doet denken aan Death From Above 1979 of The Bronx. Slipten mee in de stream van Ty Segall, Oh Sees, White Fence en andere Garage- helden. Tourden bovendien met schoon volk als Foo Fighters, Cerebral Ballzy, Band Of Skulls en Blood Red Shoes. Maar genoeg ‘namedropping’, belangrijker is hun nieuwe songs, want die testen ze uit op U, dat fijne Play- publiek!

facebook / instagram / soundcloud

Ellen Steegen

17:30 - 18:00 / FUZZ STAGE

‘La Steegen’ behaalde de 2de plaats op de recentste editie van Limbomania en beleefde sindsdien een bijzonder productieve periode als artist-in-residence in Muziekodroom. In de zomer van 2017 dook Ellen, mét band, de studio in voor de opnames van hun debuut-EP, dat in het najaar verschijnt op FONS Records. De nummers zijn gebaseerd op bezwerende jazzy grooves, voorzien van een zalige zwoele stem die je meesleurt doorheen de ups en downs van ‘That Thing Called Love…’

facebook / instagram / soundcloud

Equal Idiots

23:45 - 00:15 / SCAR STAGE

Hoogstraatse dorpsgekken en Stubru-poulains. Equal Idiots is een band die delivered, dat bewees de band al met een finaleplaats in Humo’s Rock Rally en de gouden medaille op De Nieuwe Lichting 2016. Pieter Bruurs en Thibault Christiaensen waren met ‘Salmon Pink’, ‘Put My Head In The Ground’ en ‘Hippie Man’ niet weg te denken uit de playlists van Studio Brussel en zijn dus méér dan welkom op PLAY 2017!

facebook / instagram / soundcloud

F.U.N.C.

17:00 - 17:30 / ZOOT STAGE

F.U.N.C. bestaat uit zangeres Chai Blaq en producer Misha. Het duo klinkt op z’n minst verrassend, met een samenraapsel van R&B, hip hop, soul & instrumentals.

facebook / instagram / bandcamp

Flashback | Classics & Oldschool with ETIENNE DE CRÉCY

Let’s put on our classics and we’ll have a little dance, shall we?
Op zaterdag 7 oktober nemen we je mee naar een Flashback door de dance classic & oldschool bangers van weleer. Het beste van vroeger met de mensen van nu!

Entrance €10 | Free entrance voor PLAY 17 bezoekers

Glints

21:45 - 22:25 / ZOOT STAGE

Glints - ofte J.M. Lemmens, is een van dé must see acts als je into all things hiphop, elektronica en pop bent. De band ontstond uit Lemmens’ voorliefde voor minimalisme, taal en experiment. Sinds de release van een debuut EP in 2015 gaat het Glints goed voor de wind met verschillende shows over heel Europa, een residentie in Ancienne Belgique en een award als ‘most promising artist’ bij de Red Bull Elektropedia Awards.

facebook / instagram / soundcloud

Milo Meskens

19:00 - 19:35 / FUZZ STAGE

Milo Meskens heeft op enkele jaren tijd een indrukwekkende cv opgebouwd. Met twee Afrekening-singles ‘Here With Me’ en ‘New Beginning’, een finaleplaats in De Nieuwe Lichting 2015 en shows in Ancienne Belgique en het Sportpaleis, gaat hij moeiteloos de Fuzz Stage inpalmen. Verwacht eerlijke, catchy songs met een prachtige stem die aan Jeff Buckley en John Mayer doet denken.

facebook / instagram / bandcamp

Mind Rays

17:15 - 17:45 / SCAR STAGE

Sinds hun ontstaan in 2013, hebben deze Gentse punks al een heuse reputatie opgebouwd. Hun shows worden vaak omschreven als wild en chaotisch, als een rauwe en psychedelische ervaring. De band bracht in 2015 een split 7” uit met Teen Creeps en kwam in het voorjaar van 2017 met een full album op PNKSLM Recordings. Wij zijn fan!

facebook / instagram / bandcamp

Raketkanon

22:40 - 23:40 / FUZZ STAGE

Wie beter dan ons favoriet Belgisch noiserock-collectief om de Fuzz Stage af te sluiten (breken?). De heren van Raketkanon zijn terug van weggeweest en zetten het spectaculaire traject dat ze aflegden gewoon weer verder. Hun tweede langspeler RKTKN#2 namen ze op in Chicago onder het alziende oog van Steve Albini (Nirvana, The Pixies, Neurosis, The Jesus Lizard) en staat bijgevolg vol loodzware gitaren, stevige drums, vervormde sterren en bass synths. Best served loud.

facebook / instagram / soundcloud

Schaduwland

18:15 - 18:45 / ZOOT STAGE

Naast een prachtig album van Hasselaar Jan Swerts, slaat Schaduwland sinds kort ook op een beloftevolle band uit hometown Hasselt. Groeide snel van slaapkamer naar live, met mysterieuze elementen van Sigur Ros & invloeden uit hedendaagse electronica. Schaduwland bracht in november 2016 zijn eerste single Melody For The Sun uit, goed voor een shitload aan fijne recensies en mooie speelplekken als De Vooruit, De Kreun, Trix en natuurlijk Play!

facebook / instagram / soundcloud

Shht

18:40 - 19:20 / SCAR STAGE

Klinkerloos vijftal uit Gent, aan een stijle opmars bezig in het noisewereldje met hun strakke mathrock, met elektronisch randje. Hun invloeden gaan van Kanye West tot The Beatles, beiden God…, Hun live shows zijn dan weer naar eigen zeggen ‘An energetic experience, balancing between earthquakes in Haïti and taking drug on a funfair’. Wij benieuwd!

facebook / instagram / soundcloud

Statue

20:20 - 21:05 / SCAR STAGE

Vier elektrische gitaren, bass en drums: al wat de heren van Statue nodig hebben om je met een mix van noise, symfonische rock en repetitieve muziek helemaal in te pakken. Statue staat vol discipline en overgave op het podium en weet op die manier een zeer unieke sound neer te zetten die steevast naar meer smaakt. De band brengt dit najaar een nieuwe plaat uit en spelen daar in primeur enkele tracks van op PLAY.

facebook / instagram / bandcamp

SX

20:45 - 21:30 / FUZZ STAGE

SX handelt in sfeer, intimiteit en dromerigheid. Het onwezenlijke aura van Stefanie Callebaut doet denken aan Björk en Kate Bush en klinkt als een bijzondere sexy android die refereert aan Chvrches of Beach House. Met ‘Black Video’ zoog SX zich in 2011 de Belgische charts in, meteen goed voor een internationale doorstart als support van bands als Yeasayer, Vampire Weekend en Poliça. Later volgde Pukkelpop en Rock Werchter en in 2016 was er ‘Alpha’, hun langverwachte tweede album. Onderhuids én explosief! SX dus!

facebook / instagram / bandcamp

Tellavision

16:45 - 17:15 / MINI-FUZZ STAGE

Abstract en expressionistisch? Dan ben je bij Tellavision aan het juiste adres. Deze Duitse maakt zelfverklaarde ‘art-pop’ met een internationale uitstraling. Elke song is doorspekt van synths en elektronica en weet voortdurend te verrassen. Tellavision is een van de twee buitenlandse Excite-bands die wij samen met Poppunt selecteerden om op PLAY te komen spelen.

facebook / instagram / bandcamp

Témé Tan

21:05 - 21:55 / MINI-FUZZ STAGE

Tanguy Haesevoets – u beter bekend als Témé Tan – is een Belg met Congolese roots. Tanguy vertelt intieme verhalen met een moderne pop vibe waar hij moeiteloos elementen uit soul, hiphop en afro in mixt. Témé Tan brengt de dag voor PLAY 2017 een nieuwe plaat uit en komt dat bij ons vieren. Doe gerust mee!

facebook / instagram / soundcloud

Tsar B

23:55 - 00:45 / ZOOT STAGE

‘Too Cool For School’, deze Justine Bourgeus. Haar songs gaan dan ook in première op internationale media als The Fader, BBC Radio 1 en NME. Met een eerste EP en singles als ‘Escalate’ heeft deze femme fatale alle klasse om dat te rechtvaardigen. Met viool, veel drums en synths gaat de piepjonge Tsar voor de heupen en claimt ze een plekje tussen pop prinsessen als Banks en FKA Twigs.

facebook / instagram / soundcloud

Whispering Sons

22:55 - 23:45 / MINI-FUZZ STAGE

Whispering Sons is een Limburgse postpunk band die ontstond midden 2013. Hun donkere en atmosferische geluid bindt vertwijfeling en nervositeit samen tot een onheilspellend geheel. Hun EP, Endless Party, kwam eind 2015 uit op het Gentse Wool-E-Tapes en werd gereissued op vinyl door Minimal Maximal. Beide verkochten uit in minder dan een maand. Op 10 april 2016 werd Whispering Sons tot winnaar van Humo's Rock Rally 2016 gekroond. 25 november 2016 verscheen de single Performance/Strange Identities op Weyrd Son Records en was bijna onmiddellijk uitverkocht.

facebook / instagram / soundcloud

WWWater

19:50 - 20:30 / ZOOT STAGE

WWWater is het bijzonder frisse project van Charlotte Adigéry, Gentse Grande Dame met Caraïbische roots, wier eerste opvallende verschijning op de ‘Belgica- soundtrack’ van de broertjes Soulwax was. Scheve nachtclub vies mixt Grace Jones met de postpunk van The Slits. Doén!

facebook / instagram / soundcloud