Maak deel uit van de Muziekodroom community! Word MODabo voor maar 25€ per jaar (telkens van september tot augustus). Je krijgt meteen voor alle 20//18- events 3,5 Euro korting en je geniet in de loop van het concertseizoen van kortingen op onze concerten, samen met exclusieve acties en previews aangeboden!

SABAM For Culture steunt Play

SABAM For Culture ondersteunt Play Festival! Hou onze social media in de gaten voor een reeks fijne filmpjes in verband met hun support! Wat doet SABAM? Check het hier!

Play Festival 2016: de line-up!

Play Festival 2016 programmeert op zaterdag 8 oktober opnieuw een fikse dosis jonge en vernieuwende acts uit binnen- en buitenland. Heel wat bands proberen nieuw materiaal uit of presenteren een nieuw album en zul je komend seizoen op binnen- en buitenlandse podia en festivals zien. De line-up: Coely, Robbing Millions, Jacle Bow, Wooly Mammoths, Mantis, Hypochristmutreefuzz, Death Alley, Brutus, Cocaine Piss, Day Fly, LTGL, Pomrad, Lous and the yakuza, Le Colisée, Astronaute, Hydrogen Sea, Universe, Napoleon Gold en Bastard Sugar!

Play en Poppunt nemen dit jaar ook opnieuw deel aan het internationale uitwisselingsproject Excite, waarvoor ondertussen maar liefst 8 festivals uit 8 verschillende Europese landen bands afvaardigen. Muziekodroom-resident LTGL mocht in juni al spelen op XpoNorth in Schotland en Wooly Mammoths wordt in oktober uitgezonden naar Lost In Music in Finland. Play Festival op haar beurt ontvangt Napoleon Gold uit Luxemburg en Bastard Sugar uit Nederland.

Op Play staat de concertbeleving voorop: het publiek kan de bands ontdekken op podia in clubformaat, de bands staan oog-in-oog met het publiek. Muziek zoals het hoort te zijn: direct, intens, live! 

Bekijk alle bands op playfestival.be. Tickets zijn beschikbaar vanaf 31 augustus.

Astronaute

19:20 - 20:05 / MINI FUZZ STAGE

Astronaute debuteerde in 2013 met de EP Myriad, een kleine verzameling van porseleinen folk. Frontvrouw Myrthe Luyten kampeert op hetzelfde domein waar ook Sharon Van Etten, J. Tillman en Sam Amidon hun zomer doorbrengen. Haar prachtige lage stem is het hoofdingrediënt van de muziek, ook in de sfeervolle opvolger Petrichor, die in februari 2016 verscheen. De band werd onlangs in De Morgen genoemd als één van de beloften van 2016! Artists-in-residence in Muziekodroom.

website / facebook / instagram / twitter

Bastard Sugar

17:00 - 17:30 / BEEP STAGE

Hollands electronisch avontuur. Laat organische klanken clashen met digitale beats. Flaneert langs UK bass, post-dubstep, ambient, juke en future garage. Voor fans van Flying Lotus (early, non-jazz), Slugabed, Flako, Submerse. Maakt deel uit van het uitwisselingsprogramma EXCITE.

facebook / soundcloud

Brutus

22:10 - 22:55 / SCAR STAGE

Leuvense shoegazers met stevige sound. Zijn niet vies van een beetje heavy metal. Maakten een goeie beurt op de Red Bull Bedroom JamTrouble comes in threes. So does Brutus.

website / facebook / twitter / youtube

Cocaine Piss

23:45 - 00:15 / SCAR STAGE

Snoeiharde Luikse punk verpakt in explosieve songs van onder de minuut. Met aan het hoofd de charismatische zangeres Aurélie Poppins. Doken onlangs in de studio met topproducer Steve Albini.

facebook / instagram / bandcamp

Coely

22:40 - 23:40 / FUZZ STAGE

Hiphopprinses met soulqueen-potentieel. Tekende bij het beloftevolle label Beatville terwijl ze nog op school zat. Het was de start van een rollercoaster ride: haar eerste single werd Hotshot op StuBru, ze mocht openen voor Kanye West, Kendrick Lamar, Snoop Dogg, Nas, Jessie Ware en De La Soul en werd uitgeroepen tot Queen Of The Festival Season door StuBru. Begin 2016 tekende ze bij het grote Universal en onlangs liet ze de geweldige nieuwe single Don't Care op ons los.

website / facebook / twitter / instagram / spotify

Day Fly

19:50 - 20:30 / BEEP STAGE

Rotterdams hipste. Geesteskind van de Nederlandse producer K The Fresh en de Engelse singer-songwriter Beau Nox. Future soul. Spelen live als kwintet, tekenden bij het Leuvense Tangram Records. Urban paus Lefto is fan!

facebook / soundcloud 

Death Alley

20:20 - 21:05 / SCAR STAGE

Protometal uit de riolen en donkere kelders van Amsterdam. Onorthodoxe mix van The MC5, Captain Beyond, Blue Öyster Cult, Motörhead en Black Sabbath. Brachten een split-EP uit met Peter Pan Speedrock, namen muziek op met de legendarische Guy Tavares en schakelden producer Pieter Kloos (Motorpsycho) in voor hun debuutalbum Black Magick Boogieland. Speelden ondermeer op Hell Over Hammaburg, Roadburn, Incubate, Desertfest, Speedfest en Scumbash.

website / facebook

Hydrogen Sea

20:45 - 21:30 / FUZZ STAGE

Buitenaards popproject van multi-instrumentalist PJ Seaux en de mysterieuze zangeres Birsen Uçar. Lijkt dromerige synthpop maar verbergt een donkere melancholische onderlaag.

website / facebook / twitter / instagram   

Hypochristmutreefuzz

18:40 - 19:20 / SCAR STAGE

Meest geflipte Gentse band. Frontale aanval op de zintuigen. Na een tweede plek op De Beloften en een selectie voor De Nieuwe Lichting lieten ze hun single Schizophrenic Blues los op de wereld, die Humo prompt in hun prestigieuze Arriba-lijst zette. Voor de rare kinderen in de klas die houden van Pere Ubu, The Birthday Party en The Residents.

facebook / bandcamp / twitter

Jacle Bow

17:30 - 18:00 / FUZZ STAGE

Brusselse band die klinkt als de wedergeboorte van The Faces, met de groove van Keith en de cool van Reed. Hoera, Rock 'n Roll is terug!

website / facebook / instagram / twitter

Le Colisée

21:05 - 21:55 / MINI FUZZ STAGE

Hypnotiserende mix van afrobeat en schemerfolk. Beweeglijk en intiem tegelijk. Kleuren graag buiten de lijntjes en weven sierlijke figuren die je gemoed aaien. Indiestyle omschrijft het als de kitschy zottigheid van Connan Mockasin en Metronomy, maar dan gebracht vanop een wolk in een droom vol suikerspinnen.

bandcamp / facebook / soundcloud 

Lous and the yakuza

17:45 - 18:25 / MINI FUZZ STAGE

Congolese future beats. Verfrissende crossover tussen wereldmuziek, r&b en electronica. Residente in het Leuvense Depot. Ontdekking!

facebook / soundcloud

LTGL

21:45 - 22:25 / BEEP STAGE

Artist in residence in Muziekodroom. Hasseltse voorbode van een nieuwe generatie beat-kunstenaars. Wisselt snoeiharde mechanische beats af met meeslepende melodieuze en dromerige tussenstukken. Heel wat grote namen als DJ Lefto, Djemba Djemba, J. Rock, Gilles Peterson en The Gaslamp Killer zijn vol lof over zijn next-level producties. Maakt deel uit van het uitwisselingsprogramma EXCITE.

facebook / soundcloud

Mantis

17:15 - 17:45 / SCAR STAGE

Instrumentale postnoise/sludge/pogojazz uit het Verre Oosten van België. Laten ze zich moeilijk in een hokje duwen: je hoort noise, postrock, stoner en metal. Releasten dit jaar hun eerste EP op Wervel Records met daarop het hilarische Punch You In The Dick With Your Selfie Stick.

facebook / vi.be / instagram

Napoleon Gold

18:15 - 18:45 / BEEP STAGE

Electronische ambient uit Luxemburg. Bevreemdende arrangementen, warme, verlaagde vocal samples en knetterende percussie. Gegroeid uit het soloproject van Antoine Honorez. Openden al voor London Grammar, Glass Animals, Son Lux en SOHN. Maken deel uit van het uitwisselingsprogramma EXCITE.

website / facebook / soundcloud

Pomrad

23:55 - 00:45 / BEEP STAGE

Muzikale octopus die geniale bruggen legt tussen de funk van de jaren 80, de hiphop en r&b van de jaren 90 en recentere genres als house, dub en trap. Doet je live duizelen met vingervlug toetsenwerk en heeft tegenwoordig een heuse band bij! Bracht onlangs het nieuwe album KNIGHTS uit.

facebook / soundcloud / twitter

Robbing Millions

19:00 - 19:35 / FUZZ STAGE

Slimme pop in de stijl van recente hippe Amerikaanse bands als Alt-J en Yeasayer. Zelf omschrijven ze het treffend als Imagine Beck soundtracking a Monthy Python inspired Looney Tunes episode without being laugh-out-loud funny.

facebook / soundcloud / bandcamp / twitter 

Universe

22:55 - 23:45 / MINI FUZZ STAGE

Spacewaveproject van hardcore-gitarist Jan Berckmans. Artist-in-residence in Muziekodroom. Winnaar van Limbomania 2016. Werkte de afgelopen jaren vanuit zijn slaapkamer met laptop en synths aan een eigen universum vol hiphop, ambient en chillwave. Kreeg onderdak bij het jonge, vernieuwende boekingskantoor AUS en zijn Moodswing EP verscheen onlangs bij Voxed Recordings.

"Feet on the ground, head in the clouds." — Universe

facebook / soundcloud 

Wooly Mammoths

16:45 - 17:15 / MINI FUZZ STAGE

Brusselse band met Limburgse roots. Maken psychedelische pop in de geest van Tame Impala. Beach Boys meet Beach House meets Beach Fossils. Sun drenched reverb infused rock songs with phased guitars, ethereal keys & soaring vocals anchored by tight bass grooves, driven by explosive drums.

facebook / soundcloud / bandcamp / instagram