Event

di 07 mrt

Oko Yono BE

i.s.m. CCHA

locatie: ccha Theaterzaal
datum: 07.03.2017
deuren: 20u00
prijs: € 16,00 (vvk)
(de ticketprijs bevat € 1,50 reservatiekosten)
Koop tickets

Eigenzinnige herwerkingen van Franse klassiekers!

Annelies Van Dinter (Echo Beatty), Birsen Uçar (Hydrogen Sea), Myrthe Luyten (Astronaute) en Patricia Vanneste (Balthazar). Allemaal straffe muzikanten, componisten en zangeressen die hard werken aan een eigen sound en elk reeds hun strepen verdienden in de Belgische muziekscene. Samen vormen ze Oko Yono.

Aangevuld met slechts een percussionist en enkele strijkers brengen deze dames een ode aan de vrouw en belichten ze de bekende Françaises die af en toe in de schaduw stonden van de nog bekendere Fransman Serge Gainsbourg, maar toch ook hun eigen prachtige repertoire uitbouwden.

Oko Yono brengt de typische Franse muziek van Françoise Hardy, Jane Birkin, Bambou, Catherine Deneuve e.a. maar doet dit met een eigen twist. Soms zijn de nummers herkenbaar, maar vaak blijft slechts een enkel typerend kenmerk overeind. Het resultaat is een mooie voorstelling waarin Annelies, Birsen, Myrthe en Patricia hun muzikale veelzijdigheid tonen en afwisselend de rol van frontvrouw op zich nemen.

Exact een jaar geleden speelden ze hun eerste concert, aan de vooravond van de Internationale Vrouwendag kan je ze ontdekken in CCHA.

Gerelateerde Concerten

AMP: Muziekodroom en CCHA werken samen

Oktober 2015. Cultuurcentrum Hasselt en Muziekodroom werken voor het eerst samen aan de 10de editie van Nordic night met een concert van het ... lees meer

via nieuws