Event

do 26 okt

Christian Löffler 
Nordic Night(s)

i.s.m. AMP

locatie: Muziekodroom Box
datum: 26.10.2017
deuren: 20u00
prijs: € 16,00 (vvk)
(de ticketprijs bevat € 1,50 reservatiekosten)
Koop tickets

Minimalistische elektronica in het kielzog van artiesten zoals Trentemøller, Jon Hopkins en Ólafur Arnalds.

Toegegeven: we spelen hier een klein beetje vals. Maar als je woont en werkt op een klein schiereiland in de Baltische Zee net boven Duitsland met zicht op Denemarken... En als je muziek dan klinkt als dit... Dan verdien je meer dan een plek tijdens Nordic night(s)!

Debuut A forest was alvast onze zomerplaat van 2012, de frisse bries die verfrissing bracht op de meest warme dagen. Waarna het 'lang' wachten was - enigszins getemperd door ep Alaska uit 2014 - op opvolger Mare van vorig jaar. Op Mare zet Löffler door op de ingeslagen weg, met als belangrijkste verschil dat de samples nu plaats maken voor een meer organische klank met echte instrumenten.

Subtiel is een understatement voor Löfflers onderkoelde elektronica. Het minimalisme van Mare is een echte verademing en klinkt oprecht en puur. Melodieuze techno, inclusief omgevingsgeluiden en fragiele piano, waar minimalisme de boventoon voert.

Een album dat evengoed thuis op de bank als op een verhitte dansvloer werkt. Donker, mysterieus, subtiel en gracieus, van melancholie naar extase en weer terug. Hemeltergend mooi, net als Kiamos, het technoproject van Ólafur Arnalds en Janus Rasmussen. Andere referenties? Immunity van Jon Hopkins en - bijna vanzelfsprekend - Trentemøller.

website / facebook

Timing

20:00 deuren

Save the date

download iCal

AMP: Muziekodroom en CCHA werken samen

Oktober 2015. Cultuurcentrum Hasselt en Muziekodroom werken voor het eerst samen aan de 10de editie van Nordic night met een concert van het ... lees meer

via nieuws