Event

vr 22 apr

Nonkeen

i.s.m. CCHA

locatie: Muziekodroom Zaal
datum: 22.04.2016
deuren: 19u00
prijs: € 18,00 (vvk) / € 21,00 (kassa)
(de ticketprijs bevat € 1,50 reservatiekosten)
Koop tickets

Exclusieve Belgische premiere van het gloednieuwe electronicaproject van de Berlijnse duivel-doet-al Nils Frahm!

Exclusieve Belgische premiere van het gloednieuwe electronicaproject van de Berlijnse duivel-doet-al Nils Frahm! Pianist/componist/producer Nils Frahm opereert vanuit Berlijn en runt er zijn eigen Durton Studio. Daar werkte hij al samen met geestesgenoten als Ólafur Arnalds, Deaf Center, Efterklang en Dustin O’Halloran. Hij behoort tot de nieuwe lichting componisten die zich vanuit het niemandsland tussen post-klassiek, minimal music en postrock een weg baant naar een breed publiek. Nu start hij met zijn jeugdvrienden Frederic Gmeiner en Sebastian Singwald het electronicaproject nonkeen.

De drie kennen elkaar al sinds de jaren tachtig. In die tijd zaten Frahm en Gmeiner bij elkaar op school in Hamburg, en maakten tijdens een uitwisseling kennis met de Berlijner Singwald. Een bizar ongeluk met een kermisattractie die op hun instrumenten crashte maakte in de zomer van 1997 een vroegtijdig einde aan hun bestaan als trio. Ondertussen zijn we achttien jaar verder en vonden de drie elkaar terug in nonkeen.

The gamble van nonkeen verschijnt op 5 februari bij het legendarische Gentse R & S Records (Aphex Twin, Biosphere, James Blake). Check hier alvast de bezwerende eerste track uit het album!

website / facebook

Afgelopen jaar werkten cultuurcentrum Hasselt en Muziekodroom voor het eerst samen aan de 10de editie van Nordic night: CCHA organiseerde een concert van de IJslandse band ADHD in de sfeervolle Box van Muziekodroom. De cross-over werkte verfrissend. De samenwerking smaakt naar meer. En dus doen beide huizen - voor het eerst, maar zeker niet voor het laatst - een volwaardige co-organisatie. En wat voor één!Timing

20u00: Andrea Belfi
21u00: Nonkeen
22u30: DJ Erkan Alkan

Save the date

download iCal