Event

vr 06 dec

Mark Lanegan 

i.s.m. AMP

locatie: CCHA
datum: 06.12.2019
deuren: 20u00
prijs: € 32,00 (vvk) / € 32,00 (kassa)
(de ticketprijs bevat € 1,50 reservatiekosten)
Koop tickets

Cult-held komt nieuw album ‘Somebody’s Knocking’ voorstellen

We hebben er lang op moeten wachten - zijn vorige passage, mét Isobel Campbell, dateert alweer van november 2008 - maar dit najaar is het eindelijk zover: Mark Lanegan komt opnieuw naar CCHA!

De meeste artiesten schrijven hooguit één keer geschiedenis. Mark Lanegan blijft geschiedenis schrijven. De Amerikaan met de ruwe bariton start fenomenaal met Screaming Trees, de groep die samen met Nirvana, Pearl Jam, Alice In Chains en Soundgarden synoniem staat voor de grungescene.De volgende grote stap is Queens Of The Stone Age. Lanegan is manifest aanwezig op Songs for the deaf (2002), één van de beste albums van de 21ste eeuw. Daarna volgen samenwerkingen met Isobel Campbell, Greg Dulli van Afghan Whigs (The Twilight Singers en vooral The Gutter Twins), Soulsavers en ontelbare anderen (recent nog Marianne Faithfull). In de tussentijd maakte Lanegan nog een klein dozijn 'solo' platen. Bubblegum (2004) is een meesterwerk, maar Gargoyle (2017) en With animals (2018) bewijzen dat hij voortdurend beter wordt.In 2017 werden zijn songteksten al gebundeld in I am the wolf - lyrics and writings (mét voorwoord van John Cale en lof van o.a. Nick Cave), in 2020 verschijnt zelfs een biografie. Intussen kan je hem alvast 'gewoon' in CCHA aan het werk zien n.a.v. het net aangekondigde dubbelalbum Somebody's knocking.

Timing

deuren: 20u00

Save the date

download iCal

AMP: Muziekodroom en CCHA werken samen

Oktober 2015. Cultuurcentrum Hasselt en Muziekodroom werken voor het eerst samen aan de 10de editie van Nordic night met een concert van het ... lees meer

via nieuws