Event

vr 11 mrt

Marco Z

AstronauteBE

locatie: Muziekodroom Club
datum: 11.03.2022
deuren: 19u30
prijs: € 15,50 (vvk) / € 17,00 (kassa)
(de ticketprijs bevat € 1,50 reservatiekosten)

Koop tickets

Na een relatieve stilte van enkele jaren trommelde de Hasseltse Marco Z voor zijn nieuwe plaat ‘Major Opportunities’ de heren Alessio Di Turi en Kevin Maenen op. Ingewijden weten ongetwijfeld dat die twee de geoliede ritmesectie vormen van The Sore Losers. Wat maar één ding kan betekenen: Marco Z goes rock! Of althans gitaarmuziek op Noord-Amerikaanse leest geschoeid. Denk in eerste instantie in de richting van Tom Petty, Bruce Springsteen, Neil Young of – waarom niet eigenlijk? – Bryan Adams! Maar ook ontwaren we in de meer introspectieve tracks enkele stevige snuiven Kris Kristofferson, Townes Van Zandt of zelfs Johnny Cash.

Deze laatsten maakten voorheen ook deel uit als invloeden voor Z’s meteorische rise to fame: ‘I’m a Bird’. De country tune waarmee hij plotsklaps een wereldhit scoorde in eigen land. Wat volgde: grote podia, veel pers, nog meer airplay, awards en buitenlandse shows. Op debuutalbum ‘The Ordinary Life of Marco Z’ (2012) bezong Marco Z zijn tot dan toe veel te gewone leven. Opvolger ‘Hold Me Like The World Is Ending’ (2015) keek meer naar buiten: de apocalyps, supercomputers, dat soort dingen.
Erna volgden kinderen, een carrièreswitch en zelfs een authentieke Kinks tribute band. Dit voedde dan weer de honger naar old school gitaarmuziek. En de cirkel is rond!

De plaat ‘Major Opportunities’ komt uit op 11 maart. Begin februari komt de eerste single ‘Terrorrized Mama’. Enkele andere titels zijn ‘Stone Cold Killer of Terror and Doom’, ‘Schizophrenic Days’ en ‘Dead Ex-Lover’. Live stelt Marco Z deze plaat en enkele oude classics voor met full band.

 

Astronaute, de band rond Myrthe Luyten en Bert Hornikx bracht in 2013 de EP Myriad uit en in 2015 hun debuutalbum Petrichor op Zeal Records. In oktober 2018 brachten ze de LP 'Circle' uit op hun eigen label 'KLANKZALF'. ‘Circle’ is een verzameling van tien songs, verteld door drums, elektronica, gitaar en stem. Het is een kroniek over leven in een schemerzone, het gefluister van een interne dualiteit. ‘Circle’ vertrekt vanuit tegenstellingen, die je vindt in een ruzie met een geliefde of in de stilte tussen vraag en antwoord. Ze vertelt verhalen over loslaten, over liefhebben, over schoonheid en de donkere kanten van een bestaan. In augustus 2021 bracht de band 'Recircle' uit. Een EP met vier herwerkte songs van 'Circle' en een gloednieuwe song 'Twist'. 'Twist' werd opgepikt door Radio 1 en Duyster. Astronaute speelde onder andere in de Botanique, AB, Depot en op Pukkelpop.

Timing

20:25 Astronaute
21:40 Marco Z
plaatjes door DJ Bear

Save the date

download iCal