Event

wo 22 jan

Lee Fields & The Expressions

The Jay Vons / The Modest Men

locatie: Muziekodroom Box
datum: 22.01.2020
deuren: 19u30
prijs: € 25,50 (vvk) / € 27,00 (kassa)
(de ticketprijs bevat € 1,50 reservatiekosten)
Koop tickets

Rauwe crooner Lee Fields speelt met zijn band The Expressions!

Soul en funklegende Lee Fields groeide op met het ritme en de blues van Memphis in de jaren '60.

Na een stilte van vele jaren kwam de old skool funk en soulzanger in de jaren negentig terug in beeld: als eerste artiest die in 1999 bij het fameuze soul en funklabel Desco (nu Daptone) een volledig album uitbracht, vervolgens met het uitstekend onthaalde My World (Truth and Soul) en als vaste zanger van Martin Solveigh. Op het podium staan muzikanten die hun sporen verdienden bij Amy Winehouse en die onovertroffen retestrakke, perfecte soul brengen.

Maar sinds zijn verbond met The Expressions, de huisband van platenlabel Truth & Soul, concentreert Fields zich vooral op traditionele soul uit de jaren vijftig en zestig. Sindsdien bracht hij zes nieuwe prachtplaten uit, met It Rains Love (2019) als laatste. Deze man is rauw, hees en teder!

__________

 
New York soul heroes The Jay Vons kanaliseren hun liefde voor vintage Sixties rock en soul op hun debuut- album The Word. De band nam het album op in de legendarische Daptone Sudios, met Wayne Gordon. De man verantwoordelijk voor de monstersound van Charles Bradley, Bad Bad Not Good én King Gizzard & The Lizard Wizard. De Heilig Grond waar meesterlijke albums van Bradley, Sharon Jones, Antibalas of The Budos Band werden ingeblikt. The Jay Vons verdienen na de uren ook bij als backing band van Reigning Sound En Naomi Shelton & The Gospel Queens. Wat een double bill! Time to dress up & have a little dance, shall we?!
 
__________
 
Drop that needle! Inspector Hammond & Agent 00Soul aka The Modest Men, vierden in 2018 nog hun tienjarig jubileum met een uitverkochte Mod Klub. Nu staan ze opnieuw achter de decks om je helemaal in de sfeer te houden van Lee Fields én The Jay Vons. Ideale gelegenheid om Muziekodroom opnieuw om te toveren in een groovy club met een vette mix van Northern Soul, Jazz, fifties R&B, Boogaloo, Funk én Rocksteady!
Dress Peaky Blinders!

Timing

19:30 deuren
20:15 The Jay Vons
21:15 Lee Fields & The Expressions
afterparty The Modest Men

Save the date

download iCal