Event

vr 26 feb

La Muerte

locatie: Muziekodroom Box
datum: 26.02.2016
deuren: 20u00
prijs: € 15,00 (vvk) / € 18,00 (kassa)
(exclusief € 1,50 reservatiekosten)
Koop tickets

Brusselse blues metal outlaws met cultstatus. Ontbrekende schakel tussen Salvador Dalí en en The Stooges

Brusselse blues metal outlaws met cultstatus. Ontbrekende schakel tussen Salvador Dalí en en The Stooges. Maakten tussen 1984 en 1994 furore in het muziekwereldje (en dan vooral in het buitenland) met hun manisch depressieve bluesrock en vervallende rock'n'roll.

Na ongeveer 20 jaar afwezigheid maakte La Muerte in maart 2015 een comeback op het podium van de Ancienne Belgique. Dit unaniem geprezen optreden werd geregistreerd, door de beroemde Alan Douches (Motorhead, Dillinger Escape Plan, Sepultura) gemastered en uitgebracht in november.

De band speelde afgelopen zomer op een aantal grote festivals als Sjock, Dour en de Lokerse Feesten en werkt ondertussen aan nieuw materiaal. In april 2016 zal de band optreden in Les Docks in Lausanne (CH), op het prestigieuze Roadburn 2016 (NL) met Paradise Lost en Neurosis en op Graspop Metal Meeting. Maar dus eerst nog in Muziekodroom!

“...Opgevoed met bijtend zuur en uit dezelfde goten afkomstig als die andere immorele verkopers zoals The Birthday Party, Foetus, the Stooges of zelfs Salvador Dali, La Muerte is uitgegroeid tot een referentie als we het hebben over de Belgische underground scene. Verslaving, geweld en het leven op de weg zijn maar een paar van de extreme beelden die ze oproepen met hun vervallende rock'n'roll en manisch depressieve bluesrock, La Muerte heeft gedurende de jaren 80 en 90 een reeks cult albums uitgebracht. ...In het kielzog van hun schizofrene kruistocht in een vijandige land, een plaats van waanzin en hatelijke achtervolging, heeft de massamoord van La Muerte heel Europa en het Verenigd Koninkrijk veroverd, wat resulteerde in een John Peel Session op de BBC, volledige pagina's in de Melody Maker en de beroemde bommeldingen in Parijs door de Franse katholieke extremisten voor ‘Ecoute Cette Prière’,  voordat ze uiteindelijk uit elkaar gaan in 1994 ... " (Extract perscommuniqué Roadburn 2016)

website / facebook

Support komt van Progerians, Brusselse grootstadangst verpakt in sludge, stoner en punk rock.

facebook / bandcamp

Timing

20u30: The Progerians
21u45: La Muerte

Save the date

download iCal