Event

za 31 mrt

Julien Marchal FR + Emilie Levienaise-Farrouch FR + Joep Beving NL

i.s.m. CCHA

locatie: ccha Concertzaal
datum: 31.03.2018
deuren: 20u00
prijs: € 20,00 (vvk)
(de ticketprijs bevat € 1,50 reservatiekosten)
Koop tickets

Drie straffe pianisten!

Julien Marchal zoekt, aangestoken door componisten als Philip Glass en Erik Satie, naar de extase binnen de (klassieke) muziek. Hij streeft daarbij naar de beheersing van ‘het niets’, een minimalisme dat ook wordt beïnvloed vanuit heel andere hoek met artiesten als Jon Hopkins, Burial, múm en Boards of Canada. Debuut Insight (2015) en Insight II (2016) op 1631 Recordings - een absoluut te volgen label van (hoofdzakelijk digitale) releases in de postklassieke pianohoek - zijn verzamelingen van introspectieve stukken die een oase van rust scheppen in de hectiek van de dagdagelijkse muziek. Een terugkeer naar de essentie met noten die zich op subtiele wijze door de mechaniek van de piano bewegen.

website

Emilie Levienaise-Farrouch studeerde tijdens haar kinderjaren (klassieke) piano. Sinds enkele jaren woont ze in Londen. Daar volgen na Mozart, Bach en Beethoven nu ook Björk, Alva Noto + Ryuichi Sakamoto, Andy Stott, Clint Mansell... De voorbije jaren schreef ze verschillende (bekroonde) soundtracks voor (kort)films. Met het verschijnen van haar eigenlijke debuut Like water through the sand in 2015 voegt ze zich toe een de imposante lijst van artiesten als Max Richter, Jóhann Jóhannsson, Hauschka en Dustin O’Halloran. Op de plaat zowel pianomuziek als strijkkwartetten en elektronica, van kamermuziek naar minimal en neoklassiek met subtiele nuances.

website

In alle stilte schreef Joep Beving de voorbije jaren kleine minimale composities. Hij nam ze thuis op, zette ze op Spotify. Voor hij er erg in had luisterden miljoenen mensen en kreeg hij laaiende reacties uit de hele wereld. In november 2016 speelde hij in CCHA als support voor Jan Swerts en wist hij moeiteloos het publiek in te pakken. Intussen overschreed hij de kaap van 60 miljoen (!) streams waarmee hij zowat de meest beluisterde levende pianist ter wereld is. Net verscheen opvolger Prehension op Deutsche Grammophon. Bevings muziek klinkt als Satie, Chopin en vooral Nils Frahm. Maar hij voegt daar nog een volstrekt eigen intimiteit aan toe waardoor je zijn plaat maar blijft draaien en draaien. Geen weldadige waterval van pianonoten maar heerlijke doeltreffende breekbare pianowerkjes, gespeeld met het allerzuiverste gevoel in een adembenemende cadans. Sfeervol, meeslepend, bedwelmend, kwetsbaar, romantisch én ontroerend. Melancholische en breekbare melodieën als balsem voor de ziel. Zijn droomdebuut in CCHA gemist? We geven je graag een herkansing!

website

AMP: Muziekodroom en CCHA werken samen

Oktober 2015. Cultuurcentrum Hasselt en Muziekodroom werken voor het eerst samen aan de 10de editie van Nordic night met een concert van het ... lees meer

via nieuws