Event

do 27 sep

José González & The String Theory 

i.s.m. AMP

locatie: ccha Concertzaal
datum: 27.09.2018
deuren: 20u00
prijs: € 36,00 (modabo) / € 36,00 (vvk) / € 36,00 (kassa)
(de ticketprijs bevat € 1,50 reservatiekosten)
Koop tickets

Zweeds-Argentijnse singer-songwriter met een twintigkoppig kamerorkest

De fragiele stem van de Zweeds-Argentijnse singer-songwriter José González is er eentje die je uit de duizend herkent. Er zijn maar weinig artiesten die zo beroeren met enkel gitaar en stem. Hij brengt onomwonden folksongs waarvan de teksten recht naar het hart gaan. González brak internationaal door in 2006 met het monstersucces van de single Heartbeats - oorspronkelijk van The Knife - op zijn debuut Veneer. Met dank trouwens aan de stuiterballenreclame van Sony.

Dat prachtige debuut werd in 2007 gevolgd door het al even straffe In our nature, waarna de Zweed het (tijdelijk) over een andere boeg gooide met de band Junip. Acht jaar duurde het uiteindelijk vooraleer hij opnieuw van zich liet horen met Vestiges & claws. Uitverkochte concerten in het Koninklijk Circus en de Roma bewezen dat het publiek hem nog niet vergeten was.

Sinds 2011 tourt José González regelmatig met The String Theory, een twintigkoppig hedendaags kamerorkest met uitvalsbasis in Göteborg en in Berlijn dat ook al samenwerkte met tindersticks en Sasha Ring/Apparat. Intussen goed voor meer dan 30 uitverkochte concerten in de grootste en mooiste zalen van Londen, Parijs, Berlijn, Kopenhagen, Sydney, New York… En mét vijfsterrenrecensies overal.

Wie José González ooit live aan het werk zag - bv. met The String Theory vorig jaar in Brussel, of solo afgelopen zomer in OLT Rivierenhof - of zijn platen in huis heeft weet dat dit een concert wordt om nooit te vergeten!

Timing

20:00 José González & The String Theory

AMP: Muziekodroom en CCHA werken samen

Oktober 2015. Cultuurcentrum Hasselt en Muziekodroom werken voor het eerst samen aan de 10de editie van Nordic night met een concert van het ... lees meer

via nieuws