Event

do 17 mrt

John Primer & The Real Deal Blues Band

Blue Riot Combo

i.s.m. Move2Blues

locatie: Muziekdroom
datum: 17.03.2022
deuren: 19u00
prijs: € 18,50 (vvk) / € 20,00 (kassa)
(de ticketprijs bevat € 1,50 reservatiekosten)

Koop tickets

John Primer, deze sympathieke Chicago bluesman heeft zo’n enorme staat van dienst dat hij eigenlijk geen nadere introductie behoeft.

Primer kwam op 3 maart 1945 te Camden, Mississippi ter wereld.

Op zeer jonge leeftijd begint hij op een “home made” gitaar, een gespannen snaar die aan de wand van het huis is vastgemaakt, te spelen. Al snel lukte het hem op dit instrument zijn eerste blues klanken te maken.

Via de radio van zijn oma Laura Nell, raakt hij in de ban van de muziek van Jimmy Reed, Muddy Waters, Little Milton, Elmore James, BB King en Albert King.

Op 18- jarige leeftijd besluit John naar Chicago te verhuizen, alwaar hij in de herfst van 1963 arriveert. In 1964 vormt hij zijn eerste band The Maintainers en begint te spelen in de West Side clubs en in 1968 wordt hij de frontman van R&B en soul formatie The Brotherhood.

Wanneer John Watkins de huisband van de bekende club Theresa’s Lounge op de South Side van Chicago verlaat, neemt John Primer zijn plaats over. Zo krijgt John de kans om te jammen met o.a. Sammy Lawhorn, Junior Wells, Buddy Guy en Lonnie Brooks. Dit was de uitgelezen gelegenheid om zijn talent aan een brede publiek te tonen.

Willie Dixon vraagt hem al snel om in zijn Chicago All Stars te komen spelen. Ook Muddy Waters was het talent van Primer niet ontgaan, en huurde hem in als bandleider, gitarist en openings act. Na het overlijden van Muddy Waters in 1983, sluit John zich aan bij de band van Morris “Magic Slim” Holt. Veertien jaar lang is Primer de bandleider van Slims Teardrops. Met de Teardrops neemt hij zijn eerste platen onder eigen naam op, maar het duurt tot 1995 voor hij de kans krijgt om voor een groot label, Atlantic (Warner) Records, het album ‘The Real Deal’ op te nemen.

2019 - Winnaar van 2 "BLUES BLAST AWARDS"! *SOUL BLUES ALBUM - Soul of a Blues Man *MALE BLUES ARTIST 2021 – Winnaar Blues Music Award voor beste traditonele mannelijke blues muzikant en Best Tradiotional Album

_____

Blue Riot Combo speelt gewoon old school blues, punt uit!

Ze vonden het hoog tijd voor een bluesband die zonder veel poespas de "old style" blues in ere herstelt, zoals die door de oude meesters werd gespeeld, strak en zonder omwegen. Dat kan dan ook alleen met muzikanten die hun sporen hebben verdiend in een hele resem bands (The Wild Ones, Vaya con Dios, The Blades, D-Regulators, The Zoomatics, James Harman , Keith Dunn, Gene Taylor enz., enz.....) en weten waar ze het over hebben, m.a.w. "hun klassiekers kennen".

Wat kun je dan verwachten? Een Chicago-blues jukebox? Nope! Wat dan wel?Goed gekozen, bekende en minder bekende nummers van o.a. Little Walter, Muddy Waters, Willie Dixon, Sonny Boy Williamson, Howlin' Wolf, Amos Milburn, e.a., gespeeld zoals wij denken dat het hoort, met de juiste intensiteit, dynamiek en, niet te vergeten, met een authentieke sound.

Hun motto: "if it ain't broke, don't fix it “

Onversneden authentieke Chicago! Eigenlijk kunnen we ons geen andere band uit de Benelux voor de geest halen die de oorspronkelijke sound van de elektrische Chicago blues zo dicht benadert!

Timing

deuren: 19u00

Save the date

download iCal

Gerelateerde Concerten