Event

do 12 mrt

John Primer & The Real Deal Blues Band

i.s.m. Move2Blues

locatie: Muziekodroom Club
datum: 12.03.2020
deuren: 20u00
prijs: GEANNULEERD

De sympathieke Chicago Blues-legende John Primer cancelt helaas zijn volledige tour! Door maatregelen die getroffen zijn omtrent het coronavirus is de band verplicht hun ommekeer te maken richting USA.
We bekijken eerst een verplaatsing van het concert van John Primer. Indien dat niet lukt, zullen we alle tickethouders op de hoogte brengen van de mogelijkheden rond de terugbetaling.
 
Bij vragen kan u steeds terecht bij communicatie@muziekodroom.be
 
__________

John Primer, deze sympathieke Chicago bluesman heeft zo’n enorme staat van dienst dat hij eigenlijk geen nadere introductie behoeft.

Primer kwam op 3 maart 1945 te Camden, Mississippi ter wereld.

Op zeer jonge leeftijd begint hij op een “home made” gitaar, een gespannen snaar die aan de wand van het huis is vastgemaakt, te spelen. Al snel lukte het hem op dit instrument zijn eerste blues klanken te maken.

Via de radio van zijn oma Laura Nell, raakt hij in de ban van de muziek van Jimmy Reed, Muddy Waters, Little Milton, Elmore James, BB King en Albert King.

Op 18- jarige leeftijd besluit John naar Chicago te verhuizen, alwaar hij in de herfst van 1963 arriveert. In 1964 vormt hij zijn eerste band The Maintainers en begint te spelen in de West Side clubs en in 1968 wordt hij de frontman van R&B en soul formatie The Brotherhood.

Wanneer John Watkins de huisband van de bekende club Theresa’s Lounge op de South Side van Chicago verlaat, neemt John Primer zijn plaats over. Zo krijgt John de kans om te jammen met o.a. Sammy Lawhorn, Junior Wells, Buddy Guy en Lonnie Brooks. Dit was de uitgelezen gelegenheid om zijn talent aan een brede publiek te tonen.
Willie Dixon vraagt hem al snel om in zijn Chicago All Stars te komen spelen. Ook Muddy Waters was het talent van Primer niet ontgaan, en huurde hem in als bandleider, gitarist en openings act.

Na het overlijden van Muddy Waters in 1983, sluit John zich aan bij de band van Morris “Magic Slim” Holt. Veertien jaar lang is Primer de bandleider Slims Teardrops.

Met de Teardrops neemt hij zijn eerste platen onder eigen naam op, maar het duurt tot 1995 voor hij de kans krijgt om voor een groot label, Atlantic (Warner) Records, het album ‘The Real Deal’ op te nemen.


2019 - Winnaar van 2 "BLUES BLAST AWARDS"!
*SOUL BLUES ALBUM - Soul of a Blues Man
*MALE BLUES ARTIST

Timing

deuren: 20u00

Save the date

download iCal