Event

do 09 mrt

James Armstrong Band US

i.s.m. Move2Blues

locatie: Muziekodroom Club
datum: 09.03.2017
deuren: 20u30
prijs: € 10,00 (modabo) / € 12,00 (vvk) / € 14,00 (kassa)
(de ticketprijs bevat € 1,50 reservatiekosten)
Koop tickets

Geweldige stem en prachtige gitaartechniek!

De gitarist, zanger en songwriter James Armstrong, geboren in Los Angeles als zoon van een blues zangeres en een jazzgitarist was voorbestemd om de blues te spelen. Al op zijn zeventiende vormt hij zijn eerste band en op zijn twintigste is hij de jongste gitarist ooit in de legendarische band van Smokey Wilson. In de jaren 90 wordt hij bevriend met Albert Collins, en tekent een platencontract bij High Tone Records dat ook Robert Cray en Joe Louis Walker onder contract heeft.

Aan de vooravond van zijn tournee ter promotie van zijn geprezen eerste cd “Sleeping with a stranger” slaat het noodlot toe, hij wordt tijdens een inval in zijn huis verwond en loopt blijvende schade op aan de zenuwen van de linkerhand en arm. Dit dreigt zijn carrière voorgoed te beëindigen, maar dankzij de steun van vrienden, fans en de blues gemeenschap slaat Armstrong twee jaar terug met een tweede cd “Dark Night”. Zijn derde cd “Got it goin on”, door critici geprezen voor zijn rol in het herdefiniëren van de blues, oogst twee WC Handy Award nominaties voor de beste blues gitarist en voor beste nummer van het jaar.

In de loop der jaren treedt hij op in vele landen en werkt hij samen met Albert Collins, Buddy Guy, Keb Mo, Chaka Khan, Coco Montoya, Walter Trout, Tommy Castro, Roy Brown, Shemekia Copeland, Charlie Musselwhite, Ricky Lee Jones en Joe Louis Walker, om er maar een paar te noemen. 

Armstrong heeft een zelfverzekerde podiumpresence, een geweldige stem en een een prachtige gitaartechniek.

website

Timing

21h00: James Armstrong Band

Save the date

download iCal

Gerelateerde Concerten