Event

za 21 mei

Heisa

Delwood

locatie: Muziekdroom Club
datum: 21.05.2022
deuren: 19u30
prijs: € 15,50 (vvk) / € 17,00 (kassa)
(de ticketprijs bevat € 1,50 reservatiekosten)

Koop tickets

Goed nieuws! Het concert van HEISA - wat eerder gepland stond op 22 april - wordt verplaatst naar 21 mei. Reeds aangekochte tickets blijven geldig voor deze nieuwe datum. 

_________

 

Zelden dekte een bandnaam zo goed de lading als bij HEISA, drie Limburgse heren met de benen stevig op de grond en muzikaal goud in de handen. Bezeten en bemeten. Onbehaaglijk en bezwerend. Desoriënterend en toch catchy. HEISA is het allemaal, en het liefst tegelijk.

In de traditie van contraire bands die zich uitstrekken van Tool, over Battles tot Black Midi dolt het trio met ritmes, sferen en effecten. Geduldig opgebouwde spanning doorbreken ze op raak gekozen momenten met pijnigende gitaren en golven van distortion. De zang trekt niet alle aandacht naar zich toe, maar is een extra instrument. Het resultaat: een volstrekt unieke sound.

On the road laat HEISA een spoor van vernieling na. Hun liveshows zijn indrukwekkend, verrassend, lichtjes theatraal. Het is doodzonde dat eerste full album ‘joni’ arriveert net wanneer de pandemie in 2020 helemaal losbarst. Géén releaseshows dus, en geen festivals. Toch vindt de plaat, 10 geweldige tracks die betoveren én kastijden, vlot de weg naar de fans. Radio en playlists putten er gretig uit, en recensenten in binnen- en buitenland dopen hun pen in gouden inkt.

In april van dit jaar wordt de ‘Outliar EP’ losgelaten en die toont een ander gelaat. Gebalder. Snediger. En toch helemaal HEISA. Hoekig en gelaagd. Noem het toegankelijker. Vijf songs waarvan er vier ruim onder de 3 minuten afklokken. ‘80s song’ geeft al een voorsmaakje van de fris gesneden sound. Is dit poppy? Dan toch ‘the HEISA way’. Een flinke shot adrenaline. En deze keer komen er wél releaseshows en festivals, in eigen land en daarbuiten, met ook het vermaarde en bekroonde ArcTanGent- festival in Bristol op de agenda.

De wereld trekt zich na 2 jaar met horten en stoten weer op gang, en wij kunnen daar geen betere soundtrack bij bedenken dan HEISA.

 

Support komt er van het Luikse DELWOOD. Een indierockband die draait om twee bassen. Een fragiel universum dat heen en weer schommelt tussen uitgesproken intimiteit en ingehouden explosie. Doordrongen van Dead Man Ray, Tortoise, Do Make Say Think, Archive, Motorpsycho, ... .
Toetsenist en multi-instrumentalist Vince O. geeft het hele project een subliem filmisch tintje dat nog eens extra benadrukt wordt door de jazzy galop van drummer Alex B.

Timing

19:30 deuren
20:00 Delwood
21:45 HEISA

Save the date

download iCal