Event

do 14 mrt

Guy King 

i.s.m. Move2Blues

locatie: Muziekodroom Club
datum: 14.03.2019
deuren: 20u00
prijs: € 11,50 (modabo) / € 13,50 (vvk) / € 14,00 (kassa)
(de ticketprijs bevat € 1,50 reservatiekosten)
Koop tickets

De muziek van Guy King is fris en uniek, hij brengt een mix van Blues, Jazz, Soul en R & B.

Zijn gitaarspel is oogverblindend en vooral beïnvloed door T-Bone Walker, Albert King, Albert Collins, BB King en Wes Montgomery, maar hij heeft een persoonlijke stijl ontwikkeld. Bovendien is Guy een geweldige zanger, met een diepe en goed gecontroleerde stem.
 
Geloof ons, hij is een van de grootste hedendaagse bluesmuzikanten.
 
Geboren en getogen in Israël, toert Guy op zijn zestiende voor het eerst in de VS. Vijf jaar later keert hij terug naar de Verenigde Staten.
 
Na een kort verblijf in Memphis en een stint in New Orleans trok Guy naar Chicago. In Chicago kreeg Guy al snel erkenning en trad hij in dienst bij de band van Willie Kent, waar hij zes jaar lang, tot het overlijden van Kent in 2006, lead gitarist en bandleider was.
 
Tijd om een solocarrière te starten met optredens op de toplocaties van de stad, zoals Buddy Guy's Legends, Andy's Jazz Club, House of Blues, The Green Mill, Rosa's Lounge en anderen.
 
Guy had het genoegen en de eer om shows van B.B. King en Buddy Guy te openen en over de ganse wereld op te treden. Montreal Jazz Festival, Chicago Blues Festival, King Biscuit Festival (Helena, Arkansas), Blues on the Fox, The Paramount Theatre, Polanco Blues Festival (Mexico City, Mexico), Mississippi Delta Festival (Caxias Do Sul, Brazil), Basel Blues Festival (Switzerland) and many more.
 
In 2015 neemt Guy bij Chicago's Delmark Records zijn derde cd “Truth” op. “Truth” ontving wereldwijd lovende kritieken.
 

Guy King is genomineerd voor een Blues Music Award 2017 in de categorie "Best Emerging Artist Album".

 

Back to the Roots schreef over zijn optreden op Swing Wespelaar van deze zomer: "Wie had gedacht dat King met zijn gesofisticeerde stijl enkel de tien voorste rijen voor zich zou winnen, komt bedrogen uit. Hij heeft werkelijk het hele plein mee. Ja, dit is toch wel het hoogtepunt van deze festivaldag. Met een schitterende versie van Johnny 'Guitar' Watsons 'I Want To Ta Ta You Baby' bist hij. De algehele appreciatie van dit bluespubliek valt hem oververdiend ten dele. Guy, you made our day!!"

 

Samenstelling band:

Guy King – zang, gitaar

Cédric Legoff – keyboard

Antoine Escalier – bas

Fabrice Bessouat – drum

Timing

Deuren 20:00

Save the date

download iCal