Event

wo 13 feb

Grim  + Illuminine BE

i.s.m. AMP

locatie: CCHA
datum: 13.02.2019
deuren: 20u00
prijs: € 18,00 (vvk) / € 18,00 (kassa)
(de ticketprijs bevat € 1,50 reservatiekosten)
Koop tickets

Leuvens trio dat klassieke muziek verheft tot minimalistische filmische post-rock

Grim
Grim is een Leuvens trio dat klassieke muziek verheft tot minimalistische filmische post-rock. De band liet voor het eerst van zich horen met Take your seat (2003), een handvol bewerkingen van de Gymnopédies en Gnossiennes van Erik Satie. Met White light (2006) bevestigde Grim zijn warm-minimalistische aanpak met een aantal bewerkingen van Arvo Pärts ijzingwekkend mooie Für Alina en Spiegel im spiegel.

Twaalf jaar later verschijnt nu eindelijk Requiem, ditmaal gebaseerd op de Préludes en Marche funèbre van Fryderyk Chopin. Het resultaat is andermaal ontroerend, meeslepend en melancholisch. Redenen genoeg dus om hen opnieuw (CCHA, 2004) uit te nodigen voor deze Leuvens (post)rock/(post)klassieke avond.

Illuminine
Illuminine of de muziek van Leuvenaar Kevin Imbrechts omschrijven is geen sinecure, maar vergelijkingen met de Erased Tapes-familie (Nils Frahm, Ólafur Arnalds, A Winged Victory For The Sullen) zijn niet uit de lucht gegrepen.

#1 uit 2015 werd overstelpt met mooie recensies en werd gevolgd door een lange reeks concerten in diverse bezettingen. Amper twee jaar na #1 verscheen #2, opnieuw zelf opgenomen in Leuven en afgewerkt in IJsland. #2 verbreedde het klankenspectrum met een meer dynamische feel en gastvocalen, o.a. van Jan Swerts. Beide albums kregen ook een ‘reworks’ addendum op het fijne Dauw label met remixen en herinterpretaties door artiesten als Julien Marchal, Lambert en Alex Somers uit het Sigur Rós-kamp. Terwijl we dit schrijven mixt Kevin in IJsland album #3 dat verschijnt in oktober. Illuminine speelde een eerste keer in CCHA als support van Christina Vantzou, tijdens Piano day(s) 2017 speelden ze in grote bezetting een release concert voor het tweede album.