Event

vr 18 apr

FONS Label Night

locatie: Muziekodroom Club
datum: 18.04.2014
deuren: 19u30
prijs: GRATIS

FONS Records is een onafhankelijk Hasselts muzieklabel, ontstaan als uitvalsbasis voor de releases van de band FENCE maar ondertussen uitgegroeid tot een collectief van muzikanten die allemaal hun eigen platen uitbrengen. In 2013 waren er al releases van Buffoon, Vandal X en Moonscape Echoes, en dit voorjaar brengt FONS een verse lading fijne vaderlandse platen uit. Op 18 april worden maar liefst 6 releases (zowel op CD als op vinyl) gedoopt, om daarna onmiddellijk te koop te worden gezet, op eerste FONS Label Night!

fonsrecords.com

The Prospects hebben pas hun eerste single What is Tomorrow gelanceerd, en brengen op 20 maart hun debuut Looking Good uit. De band is gevormd rond de charimatische frontman en blues-liefhebber Gord Achten. De plaat is een productie van Micha Volders en staat bol staat van de funky ritmes, poppy melodiëen en passionele vocals. Ze smaakt naar een heerlijke, vette soep met oldskool ingrediënten als Led Zeppelin en Albert King, gemixt met brokken seventies funk en soul. Ook live knalt het boeltje méér dan behoorlijk!

theprospects.be

The Shovels brengen Pop Secret uit, hun vierde album reeds, vol smakelijke popdeuntjes die door toedoen van psychedelische vocalen, scheve trompetten, stompende ritmes en scheurende solo's worden opgepept tot een heerlijke potpourri die ruikt naar de jaren 60, maar evenzeer het geurtje van de hedendaagse indie-scene van California verspreid. Met vanaf nu songsmid en bezieler Erik Debny op zang, en de helft van de Evil Superstars als backing band, aangevuld met gitarist-producer-platenbaas Niels Hendrix op gitaar. Spannend!

myspace.com/theshovels

MINT komt 4 jaar na HITS from her laser eindelijk met nieuw materiaal naar buiten. De EP Glass Lagoon laat een nieuw geluid horen waarin meer plaats is voorzien voor electronica, naast de voor MINT zo typische hemelse melodieën en melancholische teksten. De EP roept daarmee herinneringen op aan de Madchester-scene rond ondermeer The Charlatans, New Order en The Stone Roses van de vroege jaren 90. 

mintonline.be

Benny Zen & The Syphilys Madmen behoeft voor de kenner geen introductie. Als verzamelde bende rond de vrij gestoorde liedjesschrijver Peter Houben (NEMO, Mitsoobishi Jackson), tracht de groep haar positie als underdog in de Vlaamse muziekscene te consolideren, door uitermate gestoorde popsongs de wereld in te sturen. De nieuwe plaat is een echte indie-rock-plaat, en staat vol rammelende en scheurende gitaren en zalige kromme melodiëen; een beetje in de sfeer van een oude Sebadoh of Dinosour Jr-plaat.

bennyzen.com

JFJ is de band rond de veelpotige creatieveling Jonas Wellens (naast grapjas en muzikant ook voorziener van boeiende bewegende beelden: hij maakt videoclips, ondermeer voor FENCE, en ook de nieuwe clip van de eerste The Prospects-single staat op zijn naam). De band won in 2009 Limbomania, om zich daarna terug te trekken in de grotten van Noord Limburg. In 2011 volgde een eerste goed onthaalde EP, maar nu is het tijd voor het echte werk!

jfjtheband.be

De groepsnaam Double Veterans mag je best letterlijk nemen: men voege de frontman van Tubelight (finalist Humo’s Rockrally 2012) samen met ex-Crackups bandleden (finalist Humo’s Rockrally 2010) en men krijge psychedelische garagerock van de bovenste plank. Ze vormen samen een wild, intens en aanstekelijk energiek trio, dat al aardig wat podia heeft afgeschuimd. Het afgelopen jaar hebben ze ook veel tijd doorgebracht in hun repetitielokaal en studio om nummers af te leveren voor de debuutplaat: The Brotherhood of Scary Hair and Homemade Religion.

Facebook Double Veterans

RADIO CLASH Afterparty met DJ's CRu, Tamashot en Bear!

Timing

20u00 – 20u30: JFJ
20u30 – 21u00: Mint
21u35 – 22u05: Double Veterans
22u05 – 22u45: The Shovels
23u20 – 00u00: The Prospects
00u00 – 00u40: Benny Zen & TSM
01u00 – 01u40: **Late Night Surprise Act**

Save the date

download iCal