Event

do 13 feb

Duke Robillard & The Wentus Blues Band

i.s.m. Move2Blues

locatie: Muziekodroom Club
datum: 13.02.2020
deuren: 20u00
prijs: € 15,50 (vvk) / € 16,00 (kassa)
(de ticketprijs bevat € 1,50 reservatiekosten)
Koop tickets

De Amerikaanse gitarist, zanger en songwriter Michael John 'Duke' Robillard werd geboren op 4 oktober 1948 in Woonsocket, Rhode Island.

Reeds op de middelbare school richt hij zijn eerste band op en vanaf het begin is hij gefascineerd door de manier waarop jazz, swing en de blues met elkaar verbonden zijn.

In 1967 richt hij Roomful Of Blues op, deze band was strak en sterk genoeg om als band te fungeren tijdens live optredens en in de studio voor twee van zijn helden, namelijk Big Joe Turner en Eddie 'Cleanhead' Vinson.

Na tien jaar verlaat Duke Roomful Of Blues en wordt gitarist van de eerste versie van de Legendary Blues Band, die voornamelijk bestaat uit de toenmalige muzikanten van de Muddy Waters Band.

Daarna richt hij zijn eigen band Duke Robillard & The Pleasure Kings op en in 1990 vervangt hij Jimmie Vaughan bij The Fabulous Thunderbirds.

Tijdens deze Europese tournee laat hij zich begeleiden door de Finse Wentus Blues Band met wie hij reeds sinds 1987, toen zij voor een van zijn concerten in Finland openden, samenwerkt. De Duke toerde met hen in Zweden en was ook te gast op hun feestje ter gelegenheid van hun 30ste verjaardag, in 2016 vierden.

Eens samen opnemen met Duke Robillard, stond al jaren op hun bucket list, dit jaar was het eindelijk zover, ze trokken naar de Lakewest Recording Studios in Rhode Island alwaar de CD ‘Too Much Mustard!’ met Duke als producer en gitarist werd ingeblikt.

Timing

deuren: 20u00

Save the date

download iCal