Event

di 27 aug

Deerhunter

dirk.BE / Tonsils

locatie: Muziekodroom Box
datum: 27.08.2019
deuren: 19u30
prijs: € 19,50 (vvk) / € 21,00 (kassa)
(de ticketprijs bevat € 1,50 reservatiekosten)
Koop tickets

Eén van de groten in de alternatieve rock-scene

Deerhunter is het sublieme groepje rond Mastermind Bradford Cox. Eén van de groten in de alternatieve ‘rock-scene’. Nooit minder dan een 8 op 10 strooit Pitchfork voor het grillige parcours dat de band in die 10 jaar tijd heeft afgelegd. Van het in garages uitgebroeide “Monomania” tot het in synths gedrenkte “Fading Frontier”. Met hun recentste worp “Why Hasn’t Everything Already Disappeared?” doen ze wat Nick Cave hen met Skeleton Tree eerder voor deed: van pijn en introspectie een ‘Grand Cru’ afleveren! Produced by Cate Le Bon.

Humo over “Why Hasn’t Everything Already Disappeared?”
“Waarom is Deerhunter geen veel grotere groep? Geen idee, Bradford, maar je nieuwste plaat is fan-fucking-tastisch.”

Voor fans van: Ariel Pink, Grizzly Bear, Real Estate, Broken Social Scene, DIIV, Pavement, Dirty Projectors

__________

Goed voor brons in Humo’s Rock Rally 2016! dirk. levert daarna met ‘Album’ een euh, debuutalbum af dat in een zucht voorbij is. Een beklijvende zucht. Die tot in De Afrekening hoorbaar is. Want er moet vanalles. En dat wordt geschreeuwd. Het viertal koppelt hard en zacht zoals Pixies dat eerder deden met de felheid van een band als Nothing of Metz. Brons kan ook goud zijn!

__________

Tonsils is een nogal heterogeen troepje muzikanten. Grote verschillen in lengte, leeftijd en burgerlijke stand worden overstegen door een gedeelde liefde voor de (faux-)popsong. Het vrolijk uitziend vijftal lijkt recht uit Portland, Oregon te komen, maar vindt in werkelijkheid haar thuisbasis in Hasselt, Limburg.

Tonsils neigt tekstueel een beetje naar Ween, muzikaal wat naar opgepoetste Moldy Peaches of Mac De Marco met Tom Tom Club maar helemaal naar zoete fruitcakesla met dikke indieroom, zurig anti-schlagersap en devote gospelschilfers. Vaak catchy, soms dansbaar, altijd TONSILS.

Timing

19:30 deuren
20:15 dirk.
21:15 Deerhunter
23:00 aftershow Tonsils

Save the date

download iCal