Event

do 11 nov

Dana Gillespie & The London Blues Band

i.s.m. Move2Blues

locatie: Muziekodroom Club
datum: 11.11.2021
deuren: 20u00
prijs: € 15,50 (vvk) / € 17,00 (kassa)
(de ticketprijs bevat € 1,50 reservatiekosten)
Koop tickets

Meervoudig bekroonde Blues Diva 'Dana Gillespie', die als de ware ambassadeur van de blues, over de ganse wereld getourd heeft. Met meer dan 60 albums op haar naam en een carrière die radio, theater, film en sport combineerde met muziek, staat Dana in de publieke belangstelling sinds het opnemen van haar eerste album op 15-jarige leeftijd.

Haar muziek is geëvolueerd van folk in de jaren '60 tot de jaren '70 Bowie-achtige glamrock tot de rauwe in-your-face blues die ze vandaag uitvoert.

Als erkenning voor haar talent werd ze tussen 1992 en 1996 verkozen tot 'Top British Female Blues Vocalist' door de British Blues Connection en Blueprint Magazine en is nu verheven tot hun Hall of Fame.

Omdat haar loopbaan in de theater- en filmwereld zo voorspoedig verliep, kwam de muziek lange tijd op de tweede plaats. Ze was onder meer de eerste Maria Magdalena in de Londense productie van ‘Jesus Christ Superstar’ (1973) en speelde een hoofdrol in ‘Mahler’ van Ken Russell (1974).

Ze was al op jonge leeftijd geboeid door de blues; amper dertien was ze toe ze The Yardbirds aan het werk zag in de Londense Marquee Club, maar ze vond dat je een zekere leeftijd en levenservaring moet hebben, vooraleer je de bluesthema’s geloofwaardig kan zingen.

In de jaren tachtig toerde ze drie jaar intensief door Europa met de Oostenrijkse The Mojo Blues Band of enkel met hun pianist Axel Zwingenberger. Ze stond in die periode ook 2 maal op Blues Peer.

Toen ze na 1990 de filmcarrière afbouwde, kwam de muziek weer helemaal op de voorgrond. Ze specialiseerde zich in zelfgeschreven, behoorlijk aangebrande liedjes over de man-vrouw relatie, vol insinuaties en "double entendres".

Ze weet zich steeds te omringen met de beste muzikanten die ze samen brengt in haar haar eigen The London Blues Band en groeide alras uit tot één van de allerbeste blanke blues vertolk(st)er, die haar stoute teksten weet te brengen met raffinement en doorspekt met fijne humor.

Samenstelling band:

Dana Gillespie: zang
Dino Baptiste: Piano
Jake Zaitz: gitaar
Evan Jenkins: drum
Peter Verhaus: sax

Timing

deuren: 20u00

Save the date

download iCal