Event

do 14 feb

Dana Gillespie & The London Blues Band 

i.s.m. Move2Blues

locatie: Muziekodroom Club
datum: 14.02.2019
deuren: 20u00
prijs: € 13,50 (modabo) / € 15,50 (vvk) / € 16,00 (kassa)
(de ticketprijs bevat € 1,50 reservatiekosten)
Koop tickets

Meervoudig bekroonde Blues Diva 'Dana Gillespie' die over de ganse wereld getourd heeft als de ware ambassadeur van de blues. Met meer dan 60 albums op haar naam en een carrière die radio, theater, film en sport combineerde met muziek, staat Dana in de publieke belangstelling sinds het opnemen van haar eerste album op 15-jarige leeftijd.

Haar muziek is geëvolueerd van folk in de jaren '60 tot de jaren '70 Bowie-achtige glamrock tot de rauwe in-your-face blues die ze vandaag uitvoert.

Als erkenning voor haar talent werd ze tussen 1992 en 1996 verkozen tot 'Top British Female Blues Vocalist' door de British Blues Connection en Blueprint Magazine en is nu verheven tot hun Hall of Fame.

Omdat haar loopbaan in de theater- en filmwereld zo voorspoedig verliep, kwam de muziek lange tijd op de tweede plaats. Ze was onder meer de eerste Maria Magdalena in de Londense productie van ‘Jesus Christ Superstar’ (1973) en speelde een hoofdrol in ‘Mahler’ van Ken Russell (1974).

Ze was al op jonge leeftijd geboeid door de blues; amper dertien was ze toe ze The Yardbirds aan het werk zag in de Londense Marquee Club, maar ze vond dat je een zekere leeftijd en levenservaring moet hebben, vooraleer je de bluesthema’s geloofwaardig kan zingen.

In de jaren tachtig toerde ze drie jaar intensief door Europa met de Oostenrijkse The Mojo Blues Band of enkel met hun pianist Axel Zwingenberger. Ze stond in die periode ook op Blues Peer.

Toen ze na 1990 de filmcarrière afbouwde, kwam de muziek weer helemaal op de voorgrond. Ze specialiseerde zich in zelfgeschreven, behoorlijk aangebrande liedjes over de man-vrouw relatie, vol insinuaties en "double entendres".

Ze wist zich te omringen met de beste muzikanten die ze samen bracht in haar haar eigen The London Blues Band en groeide alras uit tot één van de allerbeste blanke blues vertolk(st)er, die haar stoute teksten weet te brengen met raffinement en doorspekt met fijne humor.

Ondertussen heeft ze reeds een aantal awards op haar schouw staan.

 

Samenstelling band:

 

Dana Gillespie - zang

Dino Baptiste - keyboards, zang

Jake Zaitz - gitaar

Evan Jenkins - drum

Timing

Deuren 20:00

Save the date

download iCal