Event

wo 12 feb

Brihang

Spreej

locatie: Muziekodroom Box
datum: 12.02.2020
deuren: 19u30
prijs: UITVERKOCHT

Rapper. Beeldhouwer. Poëet. De West-Vlaming Brihang schakelt moeiteloos tussen genres en kunstvormen. In 2014 won hij nog De Nieuwe Lichting, maar doorbreken deed ie pas echt met debuut 'zolangmogelijk'.
Nu is er CASCO. Een hiphoppalbum dat de grenzen van het genre aftast en verlegt. Een album vol onzekerheden, twijfels en kleine kantjes. En nét dat maakt Brihang tot één van de interessantste artiesten van het land!
 
Op Pukkelpop én tijdens PKP DWNTWN kreeg je al veel nummers in primeur uit dat nieuwe album. Het concert in Muziekodroom is er pas op 12 februari ’20. Warm lopen voor die show doet hij in Café Café op 22 oktober.
 
Voor fans van: NAS, Willem Vermandere, Goeie Jongens
 
 
‘LOSTBOYDEMIGOD’
 
Het had over onszelf kunnen gaan, maar neen, het gaat over SPREEJ. Eén van de jonge helden op het uitstekende ‘Fake Records’, thuishaven van Brihang, IKRAAAN, NTREK… Brihang brengt dus homie SPREEJ mee op zijn bijna uitverkochte doortocht in Hasselt!
 
SPREEJ verscheen al in 2011 aan de oppervlakte met 'Aangenaam', een EP die vanaf de eerste seconde duidelijk maakte dat Christophe Caboche – z'n echte naam – gemaakt was voor een hoger plan. Soepele flows, een kenmerkend stemgeluid én een meer dan interessant verhaal. Daarna volgde de madness rond ’SAFI & SPREEJ’ met uitverkochte clubs en radiohits, en het werd het plots heel erg stil rond het duo. Het heilige vuur werd bij SPREEJ terug aangewakkerd door Johannes Verschaeve van The Van Jets, die een behoorlijke duw richting nieuw materiaal gaf.
'LOSTBOYDEMIGOD', is een tocht 'down memory lane', rauw, korrelig en niks aan de verbeelding overlatend. SPREEJ claimt terug zijn troon!

Timing

19:30 deuren
20:00 Spreej
21:00 Brihang

Save the date

download iCal