Event

do 17 nov

Black FlowerBE

MoodprintBE

locatie: Muziekodroom Box
datum: 17.11.2016
deuren: 20u00
prijs: € 10,00 (modabo) / € 12,00 (vvk) / € 15,00 (kassa)
(de ticketprijs bevat € 1,50 reservatiekosten)

Koop tickets

Indrukwekkende expeditie langs de grenzen van de jazz!

Belgische muziekexpeditie die de grenzen van de Ethio-jazz aftast, met leden van ondermeer Antwerp Gipsyska Orkestra, Lady Linn & the Magnificent Seven, Think of One, Stadt en Valerie Solanas. Verzeild ergens diep in de aarde, opgeslokt door een abstracte spiraal van geluid en beweging, overdonderd door een sensatie waar tijd en ruimte loskomen en tegelijk samenvallen, zijn artefacten, beenderen en echo's van repetitieve gezangen nog het enige aanknopingspunt met de realiteit. Dit is de healing place of the soul. Een hoogst opmerkelijke ervaring die dankzij de muzikale broeders van Black Flower tot iets tastbaars werd geboetseerd: het album Artifacts, opvolger van het in 2014 gelauwerde debuut Abyssinia Afterlife.

Met multi-instrumentalist Nathan Daems op kop streeft de groep naar originele muziek. We horen oosterse invloeden, Ethiodub en jazz. Op de nieuwe plaat laat Black Flower zich leiden door zijn fascinatie voor oude en hedendaagse culturen. Het resultaat is een album dat persoonlijke en collectieve herinneringen samenbrengt. Kortom, uniek voedsel voor geest en lichaam.

website / facebook

Dj/producer Moodprint brengt een innovatieve mix van hip hop, electronica, ambient, bass music en all things funky. Hij was te gast in de eerste officiële Boiler Room sessie in België, gehost door DJ Lefto. Eind 2015 verscheen zijn A Taste Of Better Days EP op Tangram Records. In het verleden bracht hij releases uit op Soulection (Bootleg), Cold Busted en Tangram Records.

facebook / bandcamp / soundcloud

Timing

20h00: Doors
20h30: Moodprint
21h30: Black Flower